OKÜ'de Sağlık Alanında Yeni Bir Adım: Ebelik Tezli Yüksek Lisans Programı Açılıyor
Ekleme Tarihi :24.09.2024 09:06 Görüntüleme Sayısı :172

Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde açılması teklif edilen Ebelik Tezli Yüksek Lisans Programı, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 28 Ağustos 2024 tarihli toplantısında onaylanmıştır. Böylece, üniversitemizin lisansüstü eğitim yelpazesi, sağlık alanında önemli bir gelişme sağlayacak bu yeni programla daha da genişlemiş oldu.

Ebelik Tezli Yüksek Lisans Programı, modern sağlık hizmetleri çerçevesinde ebe adaylarına ileri düzeyde mesleki bilgi ve yetkinlik kazandırmayı hedeflemektedir. Programın hayata geçmesiyle, bölge ve ülke genelinde ebe ihtiyacını karşılayacak nitelikli uzmanlar yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, “Ebelik Tezli Yüksek Lisans Programı’nın açılması, ülkemizin sağlık sektörüne nitelikli uzmanlar kazandırma hedefimizin bir parçasıdır. Bu programla birlikte, ebelik mesleğinde daha donanımlı, araştırma ve uygulama alanında yetkin bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Üniversitemize ve sağlık sektörüne hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema