Üniversitemiz ile Akdeniz Beton A.Ş. Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Ekleme Tarihi :10.09.2024 10:10 Görüntüleme Sayısı :140

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ile Akdeniz Beton A.Åž. arasında Osmaniye'nin ekonomik ve teknolojik geliÅŸimine katkı saÄŸlayacak önemli bir iÅŸ birliÄŸi çerçeve protokolü imzalandı. 

Üniversitemiz ve özel sektör iÅŸ birliÄŸini güçlendirerek Ar-Ge, inovasyon ve eÄŸitim alanlarında önemli katkılar saÄŸlamayı hedefleyen iÅŸ birliÄŸi rotokolünün imzaları, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun ve Akdeniz Beton A.Åž. Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Necmi Tofan tarafından atıldı. Protokol, Ar-Ge projeleri, danışmanlık hizmetleri, staj imkanları, lisans ve lisansüstü tez çalışmalarını kapsayan geniÅŸ bir iÅŸ birliÄŸi yelpazesini içeriyor. 

Ä°ÅŸ birliÄŸi protokolü çerçevesinde, Akdeniz Beton A.Åž. ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, teknolojik ve bilimsel çalışmalar yürüterek bölgenin kalkınmasına katkıda bulunacak projeleri hayata geçirecek. Ayrıca, lisans ve lisansüstü öÄŸrencilerin Ar-Ge projelerinde yer almaları, staj imkanları ve uzman akademisyenlerin sektörün ihtiyaçlarına yönelik eÄŸitimler vermesi de iÅŸ birliÄŸinin temel taÅŸlarını oluÅŸturuyor.

Ä°mzalanan bu protokol, her iki kurum için hem akademik hem de endüstriyel iÅŸ birliklerini güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olarak deÄŸerlendirilirken üniversitenin güçlü akademik altyapısı ile Akdeniz Beton A.Åž.'nin sektördeki deneyimi bir araya gelerek, bölgesel kalkınma ve inovasyonun öncüsü olacak projelerin hayata geçirilmesi planlanıyor. Ayrıca yapılan iÅŸ birliÄŸi çerçevesinde Akdeniz Beton A.Åž'nin kuruculuÄŸunda  Üniversitemiz Mühendislik ve DoÄŸa Bilimleri Fakültesine tüm bölgenin ihtiyaçlarını karşılayabilecek  Ä°nÅŸaat laboratuvarı ve yine  üniversitemizde AraÅŸtırma ve GeliÅŸtirme Merkezi kurulması hakkında mutabakata varılmıştır.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema