Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, CNN Türk’te Tercih Zamanı Programına Katıldı
Ekleme Tarihi :30.07.2024 19:54 Güncelleme Tarihi: 31.07.2024 07:06 Görüntüleme Sayısı :280

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, CNN Türk’te yayınlanan ve Cem Seymen’in sunduğu Tercih Zamanı programına konuk oldu. Programda, Karacaoğlan Yerleşkesi ve ilçe yerleşkelerimizin imkanları, eğitim öğretim faaliyetleri, değişim programları, sportif ve sosyal alanlar hakkında bilgi verdi. Ayrıca OKÜ’nün engelli dostu, dijital bir üniversite ve çevreci alt yapısı ile öğrencilerin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte olduğuna dikkat çekti.

”Öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın hayatını kolaylaştırmak için sürekli yenilik üretmek için çalışıyoruz”

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, Osmaniye'nin doğal güzellikleriyle tanınan bir şehir olduğunu belirterek, Karacaoğlan Yerleşkesi’nin yeşil kampüs olarak Green Matrix sıralamasında üst sıralarda yer aldığını ifade etti. Engelle erişilebilirlik alanında birincilik ödülüne sahip olan üniversitemizin, öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın hayatını kolaylaştırmak için sürekli yenilik üretmeye çalıştığını vurguladı. İş birliği ve uzmanlaşmayı çok önemsediklerini, Osmaniye’ye, üniversitemize, vatanımıza değer sağlayacak herkesle ortak çalışmaya hazır olduklarını belirtti.

“OKÜ, Dünyanın her yerinde çalışabilecek donanım ve bilgiye sahip öğrenciler yetiştiriyor”

Öğrenci dostu bir üniversite olarak, öğrencilerimizin huzuru ve başarısı için devletimizin sağladığı tüm imkanları iyi bir şekilde kullandıklarını söyleyen Prof. Dr. Turgay Uzun, iyi akademisyenleri üniversitemize çekmek istediklerini ve mevcut akademisyenlerin yetkinliklerini arttırma motivasyonu sağladıklarını belirtti. Bu dinamik sürecin bir parçası olarak akademik yükselme kriterlerini yenilediklerini ve çıtayı daha da yukarıya çıkardıklarını ifade etti. OKÜ’nün, kaliteli ve belirli alanlarda uzmanlaşmış, dünyanın her yerinde çalışabilecek akademisyenleri bünyesine katma amacında olduğunu vurguladı.

Çok sayıda işbirliğinden bahseden Prof. Dr. Turgay Uzun, TÜBİTAK programlarını takip ettiklerini, öğrencilerin katıldığı projeler ve uluslararası Avrupa Birliği projelerini çok önemsediklerini belirtti. Diğer paydaşlarla, kalkınma ajansları, özel ve kamu kurumları ile ortak yürüttükleri projelerde genç akademisyenlerin ve öğrencilerin yer almasını önemsediklerini söyledi. Klasik eğitim sisteminin yerini modern eğitim sistemine bırakması gerektiğini belirten Rektörümüz, birlikte öğrenme sistemi diyebileceğimiz yeni bir sistemin oluşması gerektiğini ve bu yönde hazırlıkların sürdüğünü ifade etti.

Konuşmalarının sonunda, Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, CNN Türk Tercih Zamanı programının sunucusu Cem Seymen’i OKÜ’ye davet etti.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema