OKÜ’nün Üyesi Olduğu Konsorsiyum ADİM Ağına Katıldı
Ekleme Tarihi :24.07.2024 13:23 Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 10:23 Görüntüleme Sayısı :201

Üniversitemizin üyesi olduğu konsorsiyum, Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri (ADİM/ EDIH) ağına katılmaya hak kazandı.

Dijital Avrupa Programı’nın en önemli mekanizmalarından, ülkemiz sanayisinin, KOBİ’lerinin ve kamu kurumlarının dijital dönüşümündeki önemli aktörlerden biri olacak “Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri (ADİM/EDIH)” ağına ülkemizden dâhil olacak projeler belli oldu. Adana Sanayi Odası koordinatörlüğünde, üniversitemizin de yer aldığı 17 konsorsiyum üyesi kurum ortaklığında kurulan “EDIH Anadolu” konsorsiyumu, Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri (ADİM/ EDIH) ağına katılmaya hak kazandı.

Üniversitemiz adına Enerji Eğitim Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENERMER) Müdürü Prof. Dr. Ertaç Hürdoğan’ın koordinasyonunda yürütülecek çalışmalar kapsamında EDIH Anadolu, kamu kurumlarına, işletmelere ve girişimcilere yapay zekâ, siber güvenlik ve ileri dijital teknolojiler odağında dijital dönüşüm hizmetleri sağlayacak.

Avrupa çapında stratejik dijital kapasitelerin oluşturulmasına ve dijital teknolojilerin kullanımının yaygınlaştırılmasına odaklanan ve 8,2 milyar Euro bütçesi olan Dijital Avrupa Programı, bir Avrupa ülkesinin tek başına gerçekleştiremeyeceği faaliyetleri destekleyecek ve Avrupa toplumu ve ekonomisinin dijital dönüşümünü şekillendirecek.

Türkiye’den seçilen ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinin konsorsiyum üyesi olduğu EDİH Anadolu’nun içinde yer aldığı toplam beş konsorsiyum, AB tarafından verilecek 4,5 milyon Euro’luk hibe ile beraber toplam 9 milyon Euro büyüklükte yatırımla dijital inovasyon merkezi kuracak ve Avrupa’da faaliyet gösteren 151 ADİM’le aynı ağda yer alarak AB çapındaki çalışmalara katılım sağlayacak.

Adana Sanayi Odası koordinatörlüğünde kurulan EDIH Anadolu’nun Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi dışındaki diğer konsorsiyum üyeleri; Gaziantep Model Fabrika, Adana Model Fabrika ve Yenilik Merkezi, İpekyolu Kalkınma Ajansı, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Konya Karatay Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Teknopark İSTE A.Ş., Çukurova Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Kahramanmaraş Teknokent Yönetici A.Ş., Osmaniye Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi, Antakya Organize Sanayi Bölgesi’dir.

Üniversitemizin de üyesi olduğu konsorsiyumun Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri ağına üye olmasının önemine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, "Bu gelişme, üniversitemizin dijital dönüşüm alanında uluslararası düzeyde tanınırlığını artıracaktır. Aynı zamanda, bölgedeki kamu kurumlarının ve işletmelerin dijital dönüşüm süreçlerine destek sağlanması, ekonomik ve teknolojik kalkınmanın hızlandırılması açısından da oldukça önemli.’’ ifadelerini kullandı.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema