Rektörümüz Bahçe Ziraat Odası Tarafından Düzenlenen Programa Katıldı
Ekleme Tarihi :23.07.2024 17:13 Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 14:17 Görüntüleme Sayısı :170

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Bahçe Ziraat Odası ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen sebze hasadı programına katıldı.

Bahçe Ziraat Odası ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen sebze hasadı programı, Osmaniye’nin Bahçe ilçesi Arıklıkaş köyünde gerçekleştirildi. Programa Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Bahçe Kaymakamı Aziz Kayabaşı, Bahçe Belediye Başkanı Zeynel Mete Kadıoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş, Bahçe Ziraat Odası Başkanı Fatma Şahin ve ilçe kurum müdürleri katıldı.

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında üreticilere daha önceden dağıtılan domates, patlıcan ve biber fidelerinden elde edilen ürünlerin hasadı, Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun ve Osmaniye protokol üyelerinin katılımıyla yapıldı. Etkinlikte, Bahçe Ziraat Odasına kayıtlı çiftçiler yararına kurulan ‘’Çiftçiden Tüketiciye Doğrudan Satış Noktası’’nın açılışı, Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, Osmaniye protokol mensupları ve üreticiler tarafından gerçekleştirildi.

Üreticilerden yetiştirilen ürünler hakkında bilgi alan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, üreticilere bereketli bir hasat dönemi diledi ve TAKEP kapsamında düzenlenen ‘’Domates ve Biber Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi’’ hakkında detaylı bilgiler verdi.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema