Akademisyenimizin Araştırmacı Olarak Yer Aldığı Projeye TÜBİTAK Desteği
Ekleme Tarihi :24.06.2024 16:17 Güncelleme Tarihi: 24.06.2024 16:17 Görüntüleme Sayısı :624

Üniversitemiz ÖÄŸretim Elemanı ArÅŸ. Gör. Dr. Tülin Eker'in araÅŸtırmacı olarak yer aldığı "Yer Fıstığı KabuÄŸundan YeÅŸil Ekstraksiyon ile Luteolin Eldesi, Luteolinin Proniyozomal Enkapsülasyonu ve Zebra Balığı Modeli ile Antikanser ÖzelliÄŸinin Saptanması" baÅŸlıklı proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik AraÅŸtırma Kurumu (TÜBÄ°TAK) desteÄŸine deÄŸer görüldü.


Üniversitemiz Mühendislik ve DoÄŸa Bilimleri Fakültesi Gıda MühendisliÄŸi Bölümü ArÅŸ. Gör. Dr. Tülin Eker'in araÅŸtırmacı olarak yer aldığı "Yer Fıstığı KabuÄŸundan YeÅŸil Ekstraksiyon ile Luteolin Eldesi, Luteolinin Proniyozomal Enkapsülasyonu ve Zebra Balığı Modeli ile Antikanser ÖzelliÄŸinin Saptanması" baÅŸlıklı proje, TÜBÄ°TAK 1001 Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. 


Önerilen projede, Osmaniye ilinin önemli bir tarımsal atığı olan yer fıstığı kabuÄŸundan, çevre dostu yeÅŸil teknolojiler kullanılarak ticari öneme sahip ve biyoaktif özellikleri belirlenen luteolin açısından zengin bir ürün ortaya çıkarılması hedeflenmektedir. Ayrıca, luteolinin proniyozom teknolojisi ile stabilitesinin ve çeÅŸitli alanlarda kullanılabilirliÄŸinin artırılması ve saÄŸlık üzerindeki etkilerinin in vivo düzeyde incelenmesi planlanmakta olup; bu sayede, yer fıstığı kabuÄŸundan katma deÄŸeri yüksek bir ürün elde edilmesi amaçlanmaktadır.


Doç. Dr. Pınar KadiroÄŸlu Kelebek (Adana Alparslan TürkeÅŸ Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, ATÜ) tarafından yürütülecek olan projenin ekibinde Prof. Dr. HaÅŸim Kelebek (ATÜ), ArÅŸ. Gör. Dr. Tülin Eker (OKÜ) ve Doç. Dr. Evin Ä°ÅŸcan (Ä°zmir Biyotıp ve Genom Merkezi) yer alıyor.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema