Akademisyenimizin Araştırmacı Olarak Yer Aldığı Projeye TÜBİTAK Desteği
Ekleme Tarihi :07.06.2024 14:14 Güncelleme Tarihi: 07.06.2024 14:14 Görüntüleme Sayısı :527

Üniversitemiz ÖÄŸretim Üyesi Doç. Dr. Hilal KuÅŸcu Karatepe’nin araÅŸtırmacı olarak yer aldığı "6 Åžubat Depremleri Sonrası Bir Ä°yileÅŸme Çabası: Anne-Çocuk Destek Programının GeliÅŸtirilmesi ve DeÄŸerlendirilmesi" baÅŸlıklı proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik AraÅŸtırma Kurumu (TÜBÄ°TAK) desteÄŸine deÄŸer görüldü.

OKÜ SaÄŸlık Bilimleri Fakültesi SaÄŸlık Yönetimi Bölümü ÖÄŸretim Üyesi Doç. Dr. Hilal KuÅŸcu Karatepe’nin araÅŸtırmacı olarak yer aldığı "6 Åžubat Depremleri Sonrası Bir Ä°yileÅŸme Çabası: Anne-Çocuk Destek Programının GeliÅŸtirilmesi ve DeÄŸerlendirilmesi" baÅŸlıklı proje, TÜBÄ°TAK 1001 Programı altında açılan “Deprem Bölgesi Üniversiteleri Özel ÇaÄŸrısı - Binbirçaba” kapsamında TÜBÄ°TAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. 

Bilimsel deÄŸerlendirme süreci tamamlanan projenin temel amacı, 6 Åžubat depremleri sonrasında Osmaniye’de evlerini terk etmek zorunda kalan ve geçici konutlarda yaÅŸayan anneler için ‘’Anne-Çocuk Destek Programı’’ geliÅŸtirmek, uygulamak ve etkisini deÄŸerlendirmek olarak belirtildi.

Mersin Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi iÅŸ birliÄŸi ile gerçekleÅŸtirilecek proje ile 6 Åžubat depremleri sonrası çok zor günler geçiren ve iyileÅŸme çabasında olan anne ve çocuklara destek olunması hedeflenirken; yeni araÅŸtırmacıların yetiÅŸtirilmesi, farklı üniversiteler arasındaki iÅŸ birliÄŸinin artırılması ve bilimsel birçok yayın faaliyetlerinin yapılması da planlanıyor.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema