Ekleme Tarihi :03.06.2024 22:03 Güncelleme Tarihi: 03.06.2024 22:03 Görüntüleme Sayısı :420

OKÜ IEEE ÖÄŸrenci TopluluÄŸu tarafından düzenlenen “Kariyerine Türksat ile Yön Ver” baÅŸlıklı konferans, üniversitemizde gerçekleÅŸtirildi.

Üniversitemiz IEEE ÖÄŸrenci TopluluÄŸu tarafından düzenlenen “Kariyerine Türksat ile Yön Ver” baÅŸlıklı konferans, OKÜ Rektörlük Büyük Salon’da gerçekleÅŸtirildi. EtkinliÄŸe, üniversitemiz öÄŸretim üyeleri ve öÄŸrenciler katıldı. Konferansta, yapay zeka, veri yönetimi ve büyük ölçekli projelerin yürütülmesine dair konular ele alındı. TÜRKSAT A.Åž. Veri Merkezi Yönetim DirektörlüÄŸü Veri Tabanı Uzmanı Ahmet Fincan ve MEB Yazılım GeliÅŸtirme Destek Personeli Åžamil Aslan konuk konuÅŸmacı olarak yer aldı.

Dijital altyapıların optimize edilmesi ve bu alandaki kariyer fırsatları gündeminde düzenlenen etkinliÄŸe yaptığı sunumla katkı sunan Ahmet Fincan, yapay zeka, büyük dil modelleri, makine öÄŸrenmesi, veri bilimi, büyük veri ve PostgreSQL hakkında detaylı bilgi verdi. Åžamil Aslan ise iÅŸ zekası, eÄŸitim teknolojileriyle kariyer yapma olanakları ve yazılım projesi geliÅŸtirme adımlarına dair bilgi ve deneyimlerini paylaÅŸtı.

EtkinliÄŸin son bölümünde, konferansa katkılarından dolayı Ahmet Fincan ve Åžamil Aslan’a teÅŸekkür belgesi takdim edildi. Teknoloji alanında kariyerine yön vermek isteyenlere önemli bilgiler sunan etkinlik, günün anısına çekilen hatıra fotoÄŸrafı ile sona erdi.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema