Rektörümüz TRT Çukurova Radyosu’nda OKÜ Projelerini Tanıttı
- Üniversitemiz
- Haberler
- Rektörümüz TRT Çukurova Radyosu’nda OKÜ Pro...
TRT Çukurova Radyosu’nun konuğu olan Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO), Sosyal Girişimcilik Merkezi ve Geçim Kaynağı Tesisi Destek Programı Proje Teklif Çağrısı kapsamında tam başvuru aşamasına geçen OKÜ projeleri hakkında önemli bilgiler paylaştı.
Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, TRT Çukurova Radyosu’nda 27 Mayıs 2024 Pazartesi günü, saat 10.30’da yayınlanan “Bölge Gündemi” adlı programa katıldı. Çukurova Radyosu’nun OKÜ projeleri hakkındaki sorularını yanıtlayan Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, üniversitemiz bünyesinde yürütülen projelerle bölgesel kalkınma ve istihdam olanaklarına yapılan ve yapılması planlanan katkılara değindi.
Üniversitemizin bölgesel katkıları ve SEECO projeleri hakkında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, ‘’Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olarak; bulunduğumuz bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamak amacıyla, öncelikle bölgenin nüfus yapısı, kentleşme düzeyi, istihdam olanakları, geçim kaynakları, özellikle genç ve kadın istihdamı üzerinde araştırmalar yapıyor, buna bağlı olarak da birtakım projeler geliştirmeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda; SEECO Sosyal Girişimcilik Merkezi ve Geçim Kaynağı Tesisi Destek Programı Proje Teklif Çağrısı kapsamında yapılan değerlendirme sonucunda 2 projemiz tam başvuru aşamasına geçti.’’ dedi.
‘’Projelerimizde, Kadınlar ve Gençlerin Sosyo-Ekonomik Yönden Güçlendirilmesi ve Toplumsal Uyumun Sağlanmasına Odaklanıyoruz.’’
SEECO kapsamında tam başvuru aşamasına geçen OKÜ projelerinde, kadınların ve gençlerin sosyo- ekonomik yönden güçlendirilmesi ve sosyal uyuma katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirten üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, ‘’Lezzetli Gelecek: Kadınlar İçin Sürdürülebilir Gastronomi Eğitimi başlıklı projemizin önceliği, kadın ve gençlerin ekonomik kaynaklara erişiminin sosyal girişimcilik odağında güçlendirilmesidir. Bu proje kapsamında kurulacak sürdürülebilir gastronomi atölyesi ile bölgede öne çıkan tarım ürünlerinin daha yaygın ve doğru kullanımının sağlanması ve özellikle ticarileştirilmesi boyutunda yapılabilecekler konusunda gerekli eğitimler verilecektir. Ayrıca, yerel üreticilerle bağlantı kurarak yerel gıda sistemlerini destekleme ve yerel ekonomiye katkıda bulunma konusunda bilinç oluşturmayı da hedefliyoruz. Genel olarak, bu proje ile sürdürülebilir gastronomi atölyelerinde çevresel, ekonomik ve sosyal etkileri göz önünde bulundurarak gıda hazırlama, tüketme ve atıkların yönetimi süreçlerini optimize ederek, özellikle istihdam konusunda kadınlara yeni alanlar oluşturmayı amaçladığımızı söyleyebilirim.’’ İfadelerini kullandı.
‘’Kadınların ve Gençlerin E-Spor Alanında da Başarılı Olmaları İçin Gerekli Olan Kaynaklara Erişimlerini Artıracağız.’’
Yeni Nesil Oyun: Gençler ve Kadınlar İçin E-spor Atölyesi projesi hakkında da detaylı bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, projenin faaliyetleri arasında e-spor tesislerinin kurulacağına ve eğitim programları düzenleneceğini belirterek ‘’E-sporun bir spor dalı olarak tanınması ve desteklenmesi, gençlerin bu alanda daha sağlıklı ve bilinçli bir şekilde yer almasını sağlayacaktır. Aynı zamanda, projenin amacı, e-sporun profesyonel kariyerlerini destekleyerek genç oyuncuların yeteneklerini geliştirmelerine ve sektörde başarılı olmalarına olanak tanımaktır. Bu kapsamda, e-spor alanında da başarılı olmaları için gerekli olan kaynaklara erişimlerini artıracağız.’’ dedi.
Cinsiyet eşitliği temelinde hem yerel değerlerle hem de teknolojiyle uyumlu çalışmalara ve projelere, üniversite bünyesinde devam edileceğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, TRT Çukurova Radyosu'na teşekkür ederek sözlerini tamamladı.