Rektörümüz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamalarına Katıldı
Ekleme Tarihi :19.05.2024 23:15 Güncelleme Tarihi: 19.05.2024 23:15 Görüntüleme Sayısı :382

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Osmaniye’de coşkuyla kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen programa katıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Osmaniye’de de coşkuyla kutlandı. 7 Ocak Stadyumunda düzenlenen törene; Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekilleri Seydi Gülsoy ve Dr. Asu Kaya, 12’nci Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Albay Hakan Kocabaş,  Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, İdare Mahkemesi Başkanı Emine Ünsat, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Baro Başkan Vekili Mehmet Demir, Vali Yardımcısı Aziz Onur Aydın, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Tören, Vali Erdinç Yılmaz'ın gençlerimizin ve vatandaşlarımızın bayramını kutlaması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajı okundu. Samsun'dan alevlenen ve Anadolu'ya yayılan özgürlük ateşini, bağımsızlık mücadelemizi temsilen Sancak Koşusu ile Şehitler Diyarı Osmaniye'mizin cadde ve sokaklarında dalgalandırılan Şanlı Bayrağımız, Vali Dr. Erdinç Yılmaz'a teslim edildi. Bayrağımızı öperek teslim alan Vali Yılmaz, "Şanlı Bayrağımızı teslim almaktan büyük onur, gurur duyuyorum. Dünyanın en güzel, dünyanın uğrunda en büyük bedeller ödenmiş Şanlı Bayrağına sahibiz.“ dedi.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi yaptı.

Kutlama programının devamında Atletizm Türkiye Şampiyonu, Sporcu Eğitim Merkezi Sporcusu Hüseyin Kanat sporcu andını okudu. Osmaniye Gençlik Merkezi gönüllü gençleri Muhammed Esad Alhan'ın "Vatan Destanı", Makbule Cennet Aslan'ın "Bugün 19 Mayıs" isimli şiirleri okumalarının ardından Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları ekibi gösterilerini sundu. Kutlamalar jimnastik, güreş, taekwondo, dağcılık bayrak gösterileri ile devam etti. Sporcularımızın gösterilerinin ardından Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda başarılı olan sporcularımıza ödülleri Vali Dr. Erdinç Yılmaz tarafından verildi.

Kutlama etkinlikleri, Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun ve Osmaniye protokol mensupları eşliğinde Osmaniye Gençlik Merkezi El Sanatları Sergisi'nin gezilmesi ile sona erdi.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema