Öğrencilerimizden Filistin’e Destek Yürüyüşü
Ekleme Tarihi :07.05.2024 17:38 Güncelleme Tarihi: 07.05.2024 17:38 Görüntüleme Sayısı :457

ÖÄŸrencilerimiz Ä°srail’in Filistin’deki saldırılarına tepki göstermek ve zulme dur demek için yürüdü.

Üniversitemiz ÜNÄ°AK Kulübü tarafından öÄŸrencilerin, akademik ve idari çalışanların katılımıyla düzenlenen ‘’Filistin’e Destek YürüyüÅŸü’’ üniversitemiz KaracaoÄŸlan YerleÅŸkesi’nde gerçekleÅŸtirildi. ÖÄŸrencilerimizin, OKÜ Genç Ofis bahçesinde toplanıp Filistin’deki zulme ve saldırılara son verilmesi yönünde sloganlarla baÅŸlattığı yürüyüÅŸ, OKÜ Kütüphane önünde yapılan basın açıklaması ile devam etti.

YürüyüÅŸ programı kapsamında gerçekleÅŸtirilen basın toplasında, yayılmacı politikalara tepki gösterilirken Columbia Üniversitesi’nde öÄŸrencilerin ve akademisyenlerin katılımıyla baÅŸlayan Ä°srail karşıtı gösterilere destek vurgusu yapıldı. ÜNÄ°AK Kulübü adına açıklama yapan üniversitemiz öÄŸrencisi Kulüp BaÅŸkanı Abdulsamet Demez, zulme karşı dur demek için üniversitelerdeki tüm öÄŸrenci ve akademisyenleri ‘’Say Spot’’ eylemlerine davet ederek ‘’Özellikle geçtiÄŸimiz hafta ABD’nin New York kentindeki Columbia Üniversitesinde öÄŸrencilerin ve akademisyenlerin katılımıyla baÅŸlayan Ä°srail karşıtı gösteriler dünya genelinde onurlu duruÅŸun baÅŸkaldırı fitilini ateÅŸlemiÅŸtir. Bizler de vicdan sahibi her bir genç gibi Gazze’de yaÅŸanan katliama karşı on binlerce gencin katılımıyla ilk günden bugüne kadar gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz ‘’Say Stop’’ eylemlerimize, boykot çaÄŸrılarımıza ve yardım faaliyetlerimize ara vermeksizin devam edeceÄŸimizi ve Gazze halkının çığlığına ses veren herkesin farklılıklarına bakmaksızın yanında olmaya devam edeceÄŸimizi bildiriyoruz. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi öÄŸrencileri olarak Gazzelilerin çığlıklarına kulak veren ABD’nin Michigan Üniversitesi öÄŸrencilerinin yanında olduÄŸumuzu belirtiyor. 81 Ä°limizde bulunan bütün üniversiteli kardeÅŸlerimizi ve akademisyenlerimizi Ä°srail barbarlığına karşı durmaya, Gazzeli kardeÅŸlerimizin yanında olmaya ve’’ Say Stop’’ eylemlerimize ses vermeye davet ediyoruz.’’ Ä°fadelerini kullandı.

Gazze’ye yönelik yapılan saldırıları protesto etme niteliÄŸi taşıyan açıklamaların ardından yürüyüÅŸ sona erdi.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema