Rektörümüz KOD80 Osmaniye Robot Yarışması Açılış Programına Katıldı
Ekleme Tarihi :06.05.2024 19:51 Güncelleme Tarihi: 06.05.2024 19:51 Görüntüleme Sayısı :425

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, robotik ve kodlama alanına yönelik farkındalık kazandırmak amacıyla ilimizde düzenlenen KOD80 Osmaniye Robot Yarışması’nın açılış programına katıldı.

KOD80 Osmaniye Robot Yarışması, robotik ve kodlama alanında öÄŸretmenler ve öÄŸrencilerin farkındalıklarının artırılmasına katkı saÄŸlamak, bilgi birikimi ve becerilerini geliÅŸtirmeye yardımcı olmak amacıyla Osmaniye Liseler Kampüsü Spor Salonu’nda düzenlenen açılış programıyla baÅŸladı. Osmaniye Ä°l Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü tarafından “Kod 80 projesi” kapsamında düzenlenen yarışmanın açılış programına Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Ä°l Milli EÄŸitim Müdürü Aydın Albak ve okul müdürleri ile çok sayıda öÄŸretmen ve öÄŸrenci katıldı.

Saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı’nın okunmasıyla baÅŸlayan programın açılış konuÅŸmaları, Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve Ä°l Milli EÄŸitim Müdürü Aydın Albak tarafından gerçekleÅŸtirildi. KonuÅŸmaların ardından, Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun ve protokol mensupları öÄŸrencilerin robot gösterilerini izledi ve yarışmaya katılan tüm öÄŸrencilere baÅŸarılar diledi.

Üniversitemiz akademisyenlerinin yarışma yürütme kurulunda jüri olarak yer aldığı yarışmalar, 6-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleÅŸtirilecek ve öÄŸrenciler, çizgi izleyen robot, labirent ustası robot, mini sumo robotu, zorlu parkur robotu, endüstriyel robot kol, yürüyen robot ve güneÅŸ enerjili araç kategorilerinde dereceye girmeye çalışacak.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema