Üniversitemizde ''İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma'' Programı
Ekleme Tarihi :12.03.2024 16:07 Güncelleme Tarihi: 12.03.2024 16:07 Görüntüleme Sayısı :460

Üniversitemizde, 12 Mart Ä°stiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı düzenlendi. 

Üniversitemiz Kültür ve Edebiyat Kulübü tarafından Ä°stiklal Marşı’mızın 103. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma kapsamında düzenlenen program, OKÜ Rektörlük Büyük Salon’da gerçekleÅŸtirildi. EtkinliÄŸe, üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. ÇoÅŸkun Özalp, dekanlar, akademik ve idari çalışanlarımız ile çok sayıda öÄŸrenci katıldı.

Program, saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı'nın okunmasıyla baÅŸladı. Daha sonra, etkinliÄŸe konuk konuÅŸmacı olarak katkı sunan  üniversitemiz Ä°nsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öÄŸretim üyemiz Prof. Dr. Cengiz GökÅŸen'in sunumuyla devam etti. Prof. Dr. Cengiz GökÅŸen, sunumunda Ä°stiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatına deÄŸindi. Ä°stiklal Åžairi Mehmet Akif'in milli duyguları ve vatan sevgisiyle kaleme aldığı marşımızın önemini vurgulayan Prof. Dr. Cengiz GökÅŸen, katılımcılara marşın tarihsel, kültürel ve milli önemini aktardı. Ä°stiklal Marşı'nın yazıldığı dönemin baÄŸlamı ve sosyolojik yapısıyla ilgili çarpıcı örnekler paylaÅŸarak, marşın toplumsal bilinç ve milli kimlik oluÅŸumundaki rolüne vurgu yaptı.

Program kapsamında, Kültür ve Edebiyat Kulübü öÄŸrencilerimiz tarafından okunan ‘‘Ä°stiklal Marşı'nın 10 kıtası’’, "Uyan’’, ‘‘GençliÄŸimizin Hepsi Helal" ve "Kabul Edildi Ä°stiklal Marşı" ÅŸiirleri, katılımcılardan beÄŸeni ve alkış topladı. 

EtkinliÄŸe katkılarından dolayı konuÅŸmacı Prof. Dr. Cengiz GökÅŸen’e ve ÅŸiir dinletisi sunan öÄŸrencilerimize teÅŸekkür belgesi Rektör Vekili Prof. Dr. CoÅŸkun Özalp tarafından takdim edildi. Program, günün anısına çekilen hatıra fotoÄŸrafı ile sona erdi.

 
e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema