Öğretim Üyemizin Araştırmacı Olarak Yer Aldığı COST Projesine Destek
Ekleme Tarihi :23.02.2024 15:29 Güncelleme Tarihi: 23.02.2024 15:29 Görüntüleme Sayısı :489

Üniversitemiz akademisyeni Dr. ÖÄŸr. Üyesi AyÅŸenur Gürgen’in araÅŸtırmacı olarak yer aldığı "Yüksek Miktarda Biyofilm OluÅŸturan Bazı Mantarlardan Ekolojik, Ekonomik ve Sürdürülebilir AhÅŸap Yüzey Kaplama Malzemesinin GeliÅŸtirilmesi" baÅŸlıklı, COST (Bilim ve Teknolojide Avrupa Ä°ÅŸ BirliÄŸi) projesi desteklenmeye deÄŸer görüldü.

OKÜ Mühendislik ve DoÄŸa Bilimleri Fakültesi Endüstri MühendisliÄŸi Bölümü öÄŸretim üyelerinden Dr. ÖÄŸr. Üyesi AyÅŸenur Gürgen'in araÅŸtırmacı olarak yer aldığı, COST programı kapsamında hazırlanan "Yüksek Miktarda Biyofilm OluÅŸturan Bazı Mantarlardan Ekolojik, Ekonomik ve Sürdürülebilir AhÅŸap Yüzey Kaplama Malzemesinin GeliÅŸtirilmesi" baÅŸlıklı proje, TÜBÄ°TAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. 

Ekolojik yaklaşım temelinde en son yenilikler arasında sayılan ‘’biyofilm ahÅŸap koruma yüzey iÅŸlemi’’ odağında tasarlanan projede, 11. Kalkınma Planı’nda yer alan '’çevre ve iklim dostu uygulamaların geliÅŸtirilmesi'’ ve 'ahÅŸap kullanımının yaygınlaÅŸtırılması' ilkeleriyle uyumlu; çevre dostu, katma deÄŸeri yüksek, kendini onarabilen, düÅŸük bakım masraflı, estetik, ekolojik, ekonomik ve sürdürülebilir ahÅŸap yüzey kaplama malzemesi elde edilmesi planlanıyor. Bilimsel katkının yanı sıra endüstriyel uygulamalar için yenilikçi çözümler sunma potansiyeline sahip proje ile üniversite-sanayi iÅŸ birliÄŸi projelerinin daha da artması planlanıyor.

Avrupa’da araÅŸtırma ve yenilik aÄŸları için fon saÄŸlayan COST Programı kapsamında desteklenmeye deÄŸer görülen projenin çalışmaları 36 ay boyunca devam edecek.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema