Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi
Ekleme Tarihi :20.02.2024 10:09 Güncelleme Tarihi: 20.02.2024 10:09 Görüntüleme Sayısı :568

6 Åžubat KahramanmaraÅŸ merkezli depremlerden evleri ağır hasar gören Osmaniyeli afetzedeler için yapılan konutların kura ve anahtar teslim töreni üniversitemizde gerçekleÅŸtirildi.

KahramanmaraÅŸ merkezli depremlerden evleri etkilenen vatandaÅŸlar için Çevre, Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanlığı bünyesinde yer alan TOKÄ° ve Yapı Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünce yapımına baÅŸlanan konutların kura çekimi ve anahtar teslimi, üniversitemizde düzenlenen törenle gerçekleÅŸtirildi. Çevre, Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki katılımıyla düzenlenen Deprem Konutları Kura Çekimi ve Anahtar Teslim Töreni’nde, ilk etapta yapımı tamamlanan 1614 konut hak sahiplerine teslim edildi. Üniversitemiz 15 Temmuz Åžehitler Amfisi’nde düzenlenen törene üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun'un yanı sıra Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler Eski Bakanı ve Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, Belediye BaÅŸkanı Kadir Kara, Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Ä°dare Mahkemesi BaÅŸkanı Emine Ünsat, Baro BaÅŸkanı Mehmet Karakoç, kamu kurum ve kuruluÅŸları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluÅŸları temsilcileri ve vatandaÅŸlarımız katıldı.

Saygı duruÅŸunda bulunulması ve Ä°stiklal Marşı’nın okunması ile baÅŸlayan törende Osmaniye 5. Noteri Filiz Koç kura çekiliÅŸi hususunda bilgi verdi. Depremde hayatını kaybeden vatandaÅŸlarımız için Zafer Camii Ä°mam Hatibi Mahmut DurmuÅŸ tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.

Törende konuÅŸan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, 1490’ı kentsel, 124’ü kırsal olmak üzere 1614 konutun kura çekimi gerçekleÅŸtirileceÄŸini ifade ederek "CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan liderliÄŸinde; vatandaÅŸlarımız için bakanlıklarımız, valiliÄŸimiz, belediyemiz, STK’lerimiz, siyasi partilerimiz ve gönüllülerimiz tek vücut haline gelerek ve asrın felaketinin oluÅŸturduÄŸu yaraları sarmak için gece gündüz mücadeleler verdik." dedi.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz konuÅŸmasının devamında “Benzer acıların tekrar etmemesi ümidiyle, vatandaÅŸlarımızın daha saÄŸlıklı ve daha güvenli binalarda yaÅŸamaları için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. En büyük temennimiz ve duamız böyle bir acının ve felaketin bir daha yaÅŸanmamasıdır. Depremde hayatını kaybeden vatandaÅŸlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baÅŸsaÄŸlığı ve sabırlar diliyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyor, konutlarına kavuÅŸacak kıymetli hemÅŸerilerime hayırlı, uÄŸurlu olmasını diliyorum." dedi.

Programın devamında Çevre, Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki, Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları ile birlikte butona basarak kura çekimini baÅŸlattı.

Daha sonra konuÅŸan Çevre, Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki "Cennet vatanımızın en güzel köÅŸelerinden birisindeyiz, Cebelibereket'teyiz. Sözlerime baÅŸlamadan depremde kaybettiÄŸimiz, ÅŸehit olduÄŸuna inandığımız 1010 kardeÅŸimiz için başınız saÄŸ olsun, Allah rahmet eylesin. Yaralı kardeÅŸlerimize Cenab-ı Allah'tan acil ÅŸifalar diliyorum. Bu sadece yüzyılın deÄŸil, bu topraklarda hüküm sürdüÄŸümüz, medeniyet kurduÄŸumuz bin yıl boyunca başımıza gelen en büyük felaketti. Allah bir daha böyle bir felaketi, acıyı yaÅŸatmasın diye de dua ediyorum. Geçen bir sene içerisinde hiç durmadan gece gündüz demeden çalıştık. Bugün evlerimizi yavaÅŸ yavaÅŸ dağıtmaya baÅŸladık. Evlerine kavuÅŸan hak sahibi vatandaÅŸlarımızın yüzündeki mutluluk dünyaya deÄŸer. Bundan dolayı Allah'a hamt ediyoruz ve iÅŸimize bakıyoruz. Bazı kardeÅŸlerimiz evlerinin çıktığını görecekler. Çıkmayan kardeÅŸlerim lütfen üzülmesinler. Emin olun bütün hızımızla onları da yapmaya çalışıyoruz. En geç 1 yıl veya 1,5 yıla kalmadan bütün hak sahiplerimizin evlerini teslim etmiÅŸ oluruz. Åžunu bilin; sizler huzurla, güvenle o güzel evlerinizde oturup bizlere 'kardeÅŸim Allah sizlerden razı olsun, hakkımız helal olsun' deyinceye kadar buradayız, gitmeyeceÄŸiz. Hiç endiÅŸeniz olmasın." dedi.

Çevre, Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki Osmaniye'de 11 bin 236 hak sahibi olduÄŸunu ifade ederek, "Bugün burada 1600'ünü teslim ediyoruz. Önümüzdeki ay biraz daha devam edeceÄŸiz, sonraki aylarda devam edeceÄŸiz. Yeni baÅŸladıklarımıza Allah izin verirse inÅŸaat süresi olarak hep 1 sene diyoruz. Temeli attık en geç bir sene sonra teslim etmek üzere diyoruz. Burada da bütün konutlarımızı sizlere teslim edinceye kadar, bütün hak sahipleri evlerine oturuncaya kadar ve hak sahibi kardeÅŸlerimiz "Allah sizden razı olsun, hakkımız size helal olsun" deyinceye kadar buradayız, inÅŸallah sizlerin bu duasını almaya devam edeceÄŸiz. Kurada ismi çıkan kardeÅŸlerimize hayırlı olsun diyorum, huzurla oturun diyorum. Ama çıkmayan kardeÅŸlerimize de eÄŸer Ä°stasyon Caddesi’nde, Metin Tamer Sitesi’nde, Safa  Sitesi’nde ise beklesinler yerinde yapacağız. Onları da en kısa süre içinde teslim edeceÄŸiz. "dedi.

Çevre, Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin hak sahibi ailelere anahtarlarını teslim ettiÄŸi tören, Ä°l Müftüsü Ali Çakmak'ın duası ile sona erdi.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema