Üniversitemiz ve Osmaniye Valiliği 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü
Ekleme Tarihi :03.02.2024 04:25 Güncelleme Tarihi: 03.02.2024 04:25 Görüntüleme Sayısı :514

Üniversitemiz ile Osmaniye ValiliÄŸi 112 Acil ÇaÄŸrı Merkezi MüdürlüÄŸü arasında çaÄŸrı merkezi çalışanlarının iÅŸe baÄŸlı olarak yaÅŸadığı psikososyal stresin ve risklerin azaltılması kapsamında iÅŸ birliÄŸi protokolü imzalandı.

Üniversitemiz ve Osmaniye ValiliÄŸi 112 Acil ÇaÄŸrı Merkezi MüdürlüÄŸü arasında çaÄŸrı merkezi çalışanlarının deneyimlediÄŸi psikososyal risklerin azaltılması kapsamında hazırlanan iÅŸ birliÄŸi protokolü, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun ve Osmaniye 112 Acil ÇaÄŸrı Merkezi Müdürü Guddisi Arık tarafından imzalandı.

Protokol kapsamında, 112 Acil ÇaÄŸrı Merkezi çalışanlarının deneyimlediÄŸi psikososyal risklerin tespit edilmesi ve azaltılmasına yönelik yürütülecek projenin bilimsel araÅŸtırma sürecinin OKÜ SaÄŸlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü tarafından koordine edileceÄŸi belirtildi. Proje sürecinde; saha çalışmalarının gerçekleÅŸtirileceÄŸi, elde edilen verilerin raporlanarak tespit edilen risklere yönelik bir müdahale programı oluÅŸturulacağının altı çizildi.

Projenin amacına uygun yürütülmesi için üniversitemizin yükümlülükleri arasında saha çalışmasının düzenlenmesi, psikososyal risklerin tespitine iliÅŸkin raporlanmanın yapılması, rapor doÄŸrultusunda müdahale programının oluÅŸturulması ve proje bulgularının akademik yayına dönüÅŸtürülmesi yer almaktadır.

ÇaÄŸrı merkezi çalışanlarının iÅŸ yaÅŸamlarındaki psikososyal riskleri ortadan kaldırma ve iÅŸ performanslarını artırma açısından çok önemli bir protokole imza attıklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, bu iÅŸ birliÄŸi protokolü kapsamında yürütülecek çalışmaların aynı zamanda, çaÄŸrı merkezi çalışanlarının sosyal hayatlarına ve saÄŸlıklarına da olumlu yönde etki edeceÄŸini ifade etti.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema