CukurovaMed Erasmus+ Staj Konsorsiyumu Ikinci Toplantisi Yapildi
- Üniversitemiz
- Haberler
- CukurovaMed Erasmus+ Staj Konsorsiyumu Ikinci Topl...
Erasmus+ Programı Ana Eylem 1 kapsamında; üniversitemiz Dış İlişkiler Birimi tarafından, 2014-2016 döneminde Erasmus+ ( Plus ) Programı kapsamında Staj Hareketlilik faaliyeti gerçekleştirmek amacı ile Türk Ulusal Ajansı'na yapılan "Yükseköğretim Ulusal Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu" başvurularının değerlendirme süreci sonunda Çukurova Üniversitesi Koordinatörlüğünde üç bölge üniversitesi (Çağ Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Mersin Üniversitesi) ile Adana Sanayi Odası, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında yürütülmesi düşünülen ‘'Erasmus Staj Konsorsiyumu'' başvurusu uygunluk ve kalite değerlendirmesi aşamalarında başarılı olarak, 2014 yılında başvuruda bulunan 12 konsorsiyumdan biri olarak akredite olmuştu.
( https://goo.gl/58B1sz )
Konsorsiyum projesi kapsamında Ulusal Ajans tarafından 118 bin 168 Avro hibe tahsis edilmiş olup, toplam 38 lisans,yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin 2 aydan 12 aya kadar Avrupa’da staj yapmalarına olanak sağlanmış olup ( https://goo.gl/BY923W ), başta Hollanda, Almanya, İngiltere ve Finlandiya olmak üzere yurt dışında ki çeşitli işletmelerden uzmanlar davet edilip ( https://goo.gl/f3CfEI ),öğrencilerle deneyim paylaşımı yapmaları sağlanmış ve workshoplar düzenlenmiştir. Konsorsiyum kapsamında üniversitemizde farklı bölümlerde eğitim gören 3 öğrencimiz Çek Cumhuriyeti, Malta ve İtalya ülkeleri olmak üzere toplam 11 ay staj hareketliliğinden faydalanmışlardır.
Bu anlamda üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Basri ÇALIŞKAN’ın katkılarıyla, Nisan 2016 tarihinde Almanya’da bulunan ICT Consulting firmasından Sayın Düzgün GÜL üniversitemiz öğrencilerine ‘ders verme hareketliliği’ kapsamında üniversitemizi ziyaret etmiştir.
Bu ziyaret çerçevesinde; Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencilerine düzenlenen seminerde “Trending Topics for the Next Coming Years in ICT” başlığı altında;
• Bilgi ve İletişim teknolojileri konularında proje süreçlerinin oluşumu, değerlendirmesi ve üretimi
• Mühendislik tanımı ve yaklaşımlar.
• Teknolojik olarak hangi gereçlerin daha etkin kullanıldıkları ve sistemsel metotlar.
• Yurt dışında is hayati ve önemli olan değerler, kültürel / sosyal farklılıklar ve bu farklılıklarda ayni amaç uğruna çalışabilmek.
• Öğrencilere amacın belirlenmesinin önemi ve bu amaca ulaşmak için uygulanabilecek metotlar,
• Yurt dışı iş fırsatları, kişisel değerlendirmeler ve kişisel gelişim.
• Yabancı dil ihtiyacı, Hindistan ve Türkiye konusunda karşılaştırmalar.
• CV/Özgeçmiş yazımının önemi, kişisel sunum ve pazarlamanın etkisi konuları ile ilgili bilgi paylaşımı yapıldı.
Söz konusu konsorsiyum kapsamında, aynı ortaklar bir araya gelerek 2017-2018 Dönemi için proje başvurusunda bulunmuş, proje kabul edilmiş ve ( https://goo.gl/A9qCCe ) ve Ulusal Ajans tarafından 82 bin 350 Avro hibe tahsis edilmiştir. ÇukurovaMED Staj Konsorsiyumu adı verilen projenin ikinci toplantısı konsorsiyum ortaklarıın katılımıyla ÇÜ Dış İlişkiler Birimi Toplantı salonunda ÇukurovaMed Staj Hareketliliği Danışmanı Uzm. Aysun Özyol önderliğinde gerçekleştirildi.
Üniversitemiz Dış İlişkiler ve Erasmus Kurum Koordinatörü Okt. Dr. Serpil UÇAR ve Erasmus Program Sorumlusu Uzm. Funda ÖZBAKIR’ın katılmış olduğu proje toplantısında; süreç içerisinde yapılması gerekenler, konsorsiyum ortakları arasında görev dağılımı yapılacak alanların belirlenmesi ve özellikle öğreticilerin eğitimi alanında neler yapılması gerektiği gibi konuların ele alındığı toplantıda bölgenin ihtiyacı olan işgücünün yetiştirilmesi için gönderilecek öğrencilerin bilgiyi pratiğe dönüştürme fırsatı, öğrencilerin uluslararası anlamda iş deneyimi elde etmeleri, yurt dışında bulunan farklı sektörlerdeki uzmanları ortak olan üniversitelere davet ederek öğrencilerle bilgi deneyimi paylaşmaları amaçlanmıştır.