Kurumumuz, üniversiteler, kalkınma ajansları, ticaret ve sanayi odaları ve KOBİ’ler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde sınai mülkiyet bilincinin arttırılması amacıyla yoğun tanıtım ve farkındalık faaliyetleri yürütmektedir.

Bu kapsamda sınai mülkiyet sisteminin potansiyel kullanıcıları olan sanayicilere, akademisyenlere, başvuru sahiplerine doğrudan bilgi ve doküman sağlayacak Birimler kurulmaktadır. Mevcut durum itibarıyla ülkemizin tüm şehirlerinde 310 adet Sınai Mülkiyet Danışma Birimi faaliyet göstermektedir. Sınai Mülkiyet Danışma Birimlerinde görevli personeliniz; sanayicilerimiz, akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ve Ar-Ge çalışmaları yapan kişi, kurum ve kuruluşlarısınai mülkiyet haklarına ilişkin güncel uygulama ve gelişmeler ile sınai mülkiyet başvuru işlemleri konusunda bilgilendirmekle birlikte, vatandaşlarımızın her türlü bilgi ve doküman ihtiyacını karşılamakta, kurumumuz işbirliğinde ulusal uluslararası projelerde yer almakta ve ayrıca Avrupa patent Ofisi nezdinde PATLIB niteliği kazanarak sınai mülkiyet ekosistemi içinde önemli bir rol oynamaktadır. 

Sınai Mülkiyet Danışma Birimlerimizin faaliyetlerinin değerlendirilebilmesi ve daha Kurumsal bir yapıya büründürülmesi için Kurumumuz tarafından hazırlanan ve ekte sunulan Sınai Mülkiyet Danışma Birimlerine İlişkin Yönerge ve Dönemsel Değerlendirme Tablosu 1 Ocak 2025 tarihi itibariyle yürürlüğe girecektir.

Birimlerimizin bundan sonra yapacağı faaliyetler ve etkinlikler bu Yönerge ve Puantaj sistemine göre değerlendirilecek ve 2025 yılı Aralık ayında Birimlerimizin ülke genelinde sıralamalarıbelirlenecektir. 

Sınai Mülkiyet Danışma Birimleri Yönergesi

Dönemsel Faaliyet Raporu

14.02.2025 Görüntülenme Sayısı: 18