Toros Üniversitesi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, geleneksel gıdalar, sürdürülebilir gıda, beslenme ve gastronomi sistemlerine odaklanan önemli bir uluslararası bilim, teknoloji ve iş forumudur.
Uluslararası iklim değişikliği, gıda kıtlığı, yoksulluk, salgın hastalıklar, doğal kaynakların tükenmesi ve benzeri sorunlar gibi acil çözüm gerektiren sorunlarla mücadele ettiği bir çağda yaşamaktayız. Söz konusu kaynaklarımızın sınırlı olması nedeniyle gelecek nesillere yetecek kadar olmasını sağlamak üzere ekosistemlerini korumak, sosyal açıdan sorumlu, çevrenin korunmasına, insan ve doğal sistemlerde dinamik dengeye odaklanan sürdürülebilir bir topluma dönüştürmek için acil bir ihtiyaç olduğu aşikârdır.
3. Uluslararası Geleneksel Gıda ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, 3-4 Ekim 2024 tarihlerinde seçkin araştırmacı ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilmiş ve bildiri özet ve tam metinleri zamanında yayınlanmıştır (Bknz: food24.toros.edu.tr/)
4. Uluslararası Geleneksel Gıda ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, 2-3 Ekim 2025 tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecektir. Sempozyumun ana konusu, sürdürülebilirliğe yönelik küresel zorluklarla mücadele etmenin yollarını aramak olmak üzere Gıda, Beslenme ve Gastronomi alanında yapılan araştırma bulgularına, yenilikçi fikirlere ve önerilere ulaşması amacıyla ilgili araştırmacıların aşağıda linkleri verilen sempozyuma katılımlarını beklemekteyiz.
Sempozyum UAK Doçentlik Kriterlerine uygun bir şekilde yapılacak olup 31 Aralık 2025 yılında “Bildiri Özet Kitabı” ve “Bildiri Tam Metin Kitabı” yayınlanacaktır. Yazarların talepleri doğrultusunda sempozyumda sunulan tam bildiriler araştırma makalesi olarak “Toros University Journal of Food Nutrition and Gastronomy, dergipark.org.tr/tr/pub/jfng” de özel sayı veya diğer sayılarda yayınlanması planlanmaktadır.
Bu bağlamda Sempozyumun ekte yer alan afiş ve web sitesini (food25.toros.edu.tr), üniversitenize bağlı başta Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Beslenme ve Diyetetik, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümleri olmak üzere ilgi bölüm veya programlara duyurulması büyük bir önem arz etmektedir.
11.02.2025 Görüntülenme Sayısı: 56