Üniversitemizin tıp, sağlık ve bilim alanlarında akademik yayınlara ev sahipliği yapan "Lokman Hekim Health Sciences" dergisi, ulusal ve uluslararası alanda bilimsel değer taşıyan çalışmaları yayınlamayı ve bilim dünyasında önemli bir yer edinmeyi hedeflemektedir. Dergimizin, 2024 yılı Ağustos ayında yayımlanan 4. cilt 2. sayısı (Lokman Hekim Health Sciences 2024;4(2)) ile bu hedef doğrultusunda önemli bir adım atılmıştır. Ek'te, bu sayıda yayımlanan makalelerle ilgili detaylı bilgi bulunmaktadır.

12 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilen Editörler Kurulu toplantısında, derginin mevcut durumu kapsamlı bir şekilde değerlendirilmiş ve gelecekte izlenecek yol haritası belirlenmiştir. Dergimizin, öncelikle ulusal, sonrasında ise uluslararası bir nitelik kazanması ve uluslararası indekslerde yer alması yolunda önemli adımlar atılması kararlaştırılmıştır.

Lokman Hekim Health Sciences Dergisi, 2024 yılı itibariyle; EBSCO, CINAHL, DOAJ, Gale, Open Ukranian Citation Index (OUCI), Scope Database, Scilit, Google Scholar,
Research4Life, Hinari, IdealOnline and Information Matrix for the Analysis of Journals, Turk Medline, Asian Science Citation Index (ASCI), Worldcat gibi birçok önemli indeks tarafından taranmaktadır. Yakın gelecekteki hedefimiz, öncelikle TR Dizin içerisinde de yer almaktır. İleriye dönük hedefimiz ise Scopus, PubMed ve Web of Science gibi uluslararası prestijli indekslerde dergimizin görünürlüğünü artırmaktır.

Bu hedeflere ulaşmak adına, tüm üniversitelerimizin değerli akademisyenlerinin desteğine ihtiyaç duymaktayız. Dergimizin okuyucu kitlesini genişletmek ve bilim dünyasına nitelikli katkılar sunmak adına, özellikle yüksek araştırma değeri taşıyan özgün makalelerin dergimize yönlendirilmesi, güncel konularda yurt içi ve yurt dışından önemli araştırmacılar tarafından kaleme alınmış derleme "review" ve davetli derleme "invited review" çalışmalarının paylaşılması oldukça kıymetli olacaktır.

Bu amaçla, Lokman Hekim Health Sciences Dergisi olarak, tüm üniversitelerimizin değerli araştırmacılarını ve akademik personelini, dergimize katkı sağlamaya ve yayın süreçlerine katılmaya davet ediyoruz.

10.10.2024 Görüntülenme Sayısı: 16