Öğretim programlarının Türkiye Yüzyılı vizyonunun gerçekleşmesine katkı sağlayacak, öğrencilerin ilgi, ihtiyaç, yetenek ve bireysel farklılıklarına hizmet edecek; bilgi, beceri, tutum ve davranış bütünlüğünü sağlayacak, çok yönlü gelişimlerini destekleyecek şekilde yeniden yapılandırılması Bakanlığımızın öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır.
Genel Müdürlüğümüz görevleri arasında yer alan "Okul öncesi ve ilköğretim okul ve kurumlarının eğitim ve öğretim programlarını, ders kitaplarını, eğitim araç-gereçlerini hazırlamak veya hazırlatmak ve  Talim ve Terbiye Kuruluna sunmak" hükmü doğrultusunda ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli  çerçevesinde Genel Müdürlüğümüzce temel eğitim düzeyinde okutulacak öğretim programları geliştirilmektedir.

Bu çerçevede İlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesinde yer alan Trafik Güvenliği (4. sınıf) dersine ait taslak öğretim programı "http://mufredat.meb.gov.tr/TaslakProgramlar.aspx" web adresi üzerinden öğretmenlerimizin, akademik çevrelerin ve diğer ilgililerin görüşlerine sunulmak üzere 7 Ekim 2024 tarihi mesai bitimine kadar askıya çıkarılmıştır

04.10.2024 Görüntülenme Sayısı: 39