YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ HAZAR, SPOR BİLİMLERİ DEKANLARI VE BESYO MÜDÜRLERİ İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI
Ekleme Tarihi :07.07.2021 12:27 Güncelleme Tarihi: 01.01.1970 03:00 Görüntüleme Sayısı :1421

Yüksekokul Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Kürşat HAZAR, Gençlik ve Spor alanında bilimsel araştırma ve geliştirme projelerinin niteliğini artırmak, nitelikli insan kaynağı gelişimine katkıda bulunmak, gençlerin; girişimciliğini desteklemek, bilime ilgisini artırmak, kişisel, bilimsel ve sosyal gelişimine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan iş birliği protokolüne katıldı. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında, gençlerin girişimciliğini desteklemek, bilime ilgisini artırmak, kişisel, bilimsel ve sosyal gelişimine katkı sağlamak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, GSB binasında düzenlenen “Bilimsel Araştırma, Girişimcilik ve Gençlerde Bilimsel Farkındalığın Artırılmasına İlişkin İş Birliği Protokol İmza Töreni”ne katıldı. Bakan Kasapoğlu ve Bakan Varank, hazırlanan iş birliği protokolüne bakanlıkları adına imza attı.
İmzalanan protokol, TÜBİTAK 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programının geliştirilmesi, TÜBİTAK 1512 BİGG Programı çağrılarında spor teknolojileri alanında farkındalık oluşturulması, TÜBİTAK 1007 Programı kapsamında desteklenecek projelerde yüzde 50 eş finansman modelinin uygulanacağı Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı’nı, gençlik ve spor Alanında Ar-Ge yapmak üzere nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesinin desteklenmesi ve gençlerin bilime ilgisinin artırması ve gençlerin kişisel, bilimsel ve sosyal gelişimine katkı sağlanması başlıklarını kapsıyor.

Personel e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema