CHIST-ERA IV ERA-NET (European Coordinated Research on Long Term Challenges in Information and Communication Sciences & Technologies ERA-Net) projesi Ufuk 2020 Programı Bilimsel Mükemmeliyet alanında Yeni ve GeliÅŸen Teknolojiler (FET-Future and Emerging Technologies) programında desteklenmiÅŸ olan bir ERA-NET Cofund projesidir. Projenin temel amacı, uluslararası iÅŸbirlikleri yoluyla Yeni ve GeliÅŸen Teknolojiler alanında çığır açacak ileri araÅŸtırma projelerinin desteklenmesidir.

 

CHIST-ERA IV ERA-NET 2022 Yılı ÇaÄŸrısı Hakkında Genel Bilgiler:

  1. ÇaÄŸrıya katılan ülkelerin listesine https://www.chistera.eu/call-2022-announcement adresinden ulaÅŸabilirsiniz. ÇaÄŸrı için oluÅŸturulacak Konsorsiyum’un bu ülkeler arasından en az 3 farklı ülkeden ortak içermesi gerekmektedir.
  1. ÇaÄŸrıya sunulabilecek projelerin beklendiÄŸi konular:

(Machine Learning-based Communication Systems, towards Wireless AI (WAI))

 

ÇaÄŸrı metnine ulaÅŸmak için lütfen tıklayınız 

 

2022 Yılı ÇaÄŸrısı için her bir proje konsorsiyumunun, 3 ülke kuralı gereÄŸi çaÄŸrıya katılan en az üç farklı ülkeden en az üç bağımsız kuruluÅŸ ile oluÅŸturulması gerekmektedir. BaÅŸvurular tek aÅŸamalıdır. Proje yürütücülerinin akademi/araÅŸtırma enstitüleri, kamu veya özel sektör kuruluÅŸlarında çalışmaları gerekmektedir.

 

  1. YükseköÄŸretim kurumları, eÄŸitim ve araÅŸtırma hastaneleri ve kamu kurum ve kuruluÅŸları kabul edilen bütçeleri üzerinden %100 destek oranı ile desteklenecektir. Büyük ölçekli özel kuruluÅŸlar kabul edilen bütçeleri üzerinden %60 ve KOBÄ°'ler kabul edilen bütçeleri üzerinden %75 destek oranı ile desteklenecektir.
  1. Proje süresi en fazla 36 ay olabilir.
  1. Ülkemizden baÅŸvuracak bir proje; TÜBÄ°TAK tarafından PTÄ° ve kurum hissesi hariç toplamda en fazla 2,5 Milyon TL ile desteklenebilecektir.
  1. CHIST-ERA IV web sayfasından (http://www.chistera.eu/) yapılacak baÅŸvurunun son tarihi (Konsorsiyum adına Koordinatör yapacaktır.):  2 Åžubat 2023 17:00 (Orta Avrupa Saati).
  1. ÇaÄŸrıya baÅŸvuracak araÅŸtırmacıların Ulusal Ä°rtibat Noktası Dr. Özlem GEZÄ°CÄ° KOÇ (ozlem.gezicikoc@tubitak.gov.tr) ile baÅŸvuruları öncesi irtibata geçmesi önerilmektedir. Ayrıca araÅŸtırmacıların çaÄŸrı takvimi ve prosedürler gibi konularda yapılacak güncellemelerden haber almak için https://www.chistera.eu/chist-era-call-ord-newsletter adresine kayıt olmaları önerilmektedir.
  1. Ortak arama için https://www.chistera.eu/partner-search-tool/2022 adresi kullanılabilir. Ayrıca CHIST-ERA IV projesi tarafından çaÄŸrı hakkında çevrim içi bilgilendirme günleri ve aÄŸ kurma etkinlikleri düzenlenmektedir.

 

Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

01.12.2022 Görüntülenme Sayısı: 160