Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, TRT Çukurova Radyosu’nun Konuğu Oldu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, konuk olduğu TRT Çukurova Radyosu’nda bölgemizde yaşanan depremler sonrasında üniversitemiz tarafından gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgiler aktardı.

Trt Çukurova Radyosu Yaşamın İçinden programında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, “Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olarak deprem felaketinde 28 öğrencimizi ve 2 öğretim görevlimizi maalesef ki kaybettik. Ayrıca çalışanlarımızdan yakınlarını kaybedenler de oldu. Gencecik insanlarımızı kaybettik, çok üzgünüz.
Kayıplarımızın isimlerini üniversitemizdeki belirli yerlere vermeyi düşünüyoruz. Böylelikle bizden sonra gelecek kuşaklar da yine bu üniversiteye hizmet eden hocalarımızı, üniversitemizin kıymetli parçaları olan öğrencilerimizi unutmasınlar, hatırlasınlar. Kaybettiğimiz değerlerimizin anıları da bizimle beraber yaşasın istiyoruz. İnşallah yakın zamanda bunu gerçekleştireceğiz. Öğretim elemanlarımız için de üniversitemizin bahçesinde kendi adlarına, anılarına fidanlar diktik. Öğrencilerimiz için de aynı şeyi yapacağız. Böylelikle bizde elimizden geldiğince onların isimlerini, hatıralarını bizimle birlikte yaşatmaya gayret ediyoruz. Temennimiz tabii ki böyle bir felaket tekrar yaşanmasın." dedi.

Üniversite olarak ilk günden itibaren devletimizin tüm kurumları ile koordineli olarak, olağanüstü bir çaba ile çalıştıklarını belirten üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Depremin ilk gününden itibaren binalarımızı hemen kontrol ettik. Emniyetli olduğunu gördüğümüz andan itibaren de vatandaşlarımızı ağırladık. Zaten depremin ilk saatlerinden itibaren kampüsümüzü açtık. Vatandaşlarımızda kampüsümüzü güvenli gördüğü için kampüsümüze bir anlamda sığındı, kapalı mekanlarda da ağırlamaya başladık. Kendi imkanlarımızla sıcak yemek ikramını başlattık. Halen de depremzede vatandaşlarımız üniversitemizde kalmaya devam ediyor. Yine aynı şekilde onlara 3 öğün yemek sunuyoruz. Bütün ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyoruz. Üniversitemizde diğer kurumlarla koordineli bir biçimde depremzedeler için gelen yardımları  vatandaşlarımıza ulaştırmaya gayret ettik. Tabii ki bizde devletin bir kurumuyuz bu anlamda bunun bir sorumluluk olduğunu biliyoruz ve bu sorumluluğu da en iyi şekilde yerine getirmek için bütün imkanlarımızla vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin yanında olmaya devam ettik, ediyoruz. İnşallah bu yarayı hep birlikte saracağız ve diğer illerde olduğu gibi Osmaniye'mizde de depremin yaralarını sararak daha güzel günlerde biraraya geleceğiz." dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, deprem sonrasında da OKÜ’nün  çalışmalarını yakından takip eden TRT Çukurova Radyosu'na teşekkür etti.

23 Mart 2023 (Bu haber 472 defa görüntülendi)