Üniversitemizde “Baytar Mektebinden İstiklale, Mehmet Akif Ersoy” Başlıklı Program Düzenlendi

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Veterinerlik Bölümü tarafından “Baytar Mektebinden İstiklale, Mehmet Akif Ersoy” başlıklı program düzenlendi.

Düzenlenen programa üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Derya Atik ve üniversitemiz akademik personeli ile çok sayıda öğrencimiz katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun yaptı.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, “İstiklal Marşı’mız bizim bağımsızlığımızın sembolüdür. Her ülkenin milli marşı var ancak bizim marşımız çok daha farklı çünkü biz ona İstiklal Marşı diyoruz. Bağımsızlığımızın sembolü, Cumhuriyetimizin teminatı, İstiklal Marşı’mız bizim için çok kutsal bir değer.  Hepimiz 7’den 70’e İstiklal Marşı’mızı bağımsızlığımızı, istiklalimizi, Cumhuriyetimizi korumak için elimizden gelen her ne varsa yapmakla yükümlüyüz. Bu nedenle İstiklal Marşı; Türkiye’dir, Atatürk’tür, Cumhuriyettir, bağımsızlıktır. Bizim için değeri önemi çok büyük sadece bir gün değil her gün İstiklal Marşı’mızın anlamını anlayacağız. Gelecek nesillere anlatmak için çaba harcayacağız. Bunlar birbirinden ayrılmaz kavramlar. Cumhuriyet, İstiklal Marşı, Bağımsızlık ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, birbirinden ayrılmaz kavramlardır. Hiç kimse bu kavramları bu değerlerimizi azaltamaz, birbirinden ayıramaz. Başta gençliğimiz olmak üzere bütün bu milletin evlatları bağımsızlığımızı, istiklalimizi, değerlerimizi korumak için ant içtik. Bu yolda hepimiz elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz.” dedi.

Daha sonra Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Batuhan Şahin, “Baytar Mektebinden İstiklale Mehmet Akif Ersoy” başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Sunumun ardından üniversitemiz Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri Semih Boğa ve Simge Karakurum tarafından müzik dinletisi sunuldu.

Müzik dinletisi sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Batuhan Şahin, Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri Semih Boğa ve Simge Karakurum’a günün anısına teşekkür belgesi takdim etti.

Hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından program, 15 Temmuz Şehitler Amfisi fuaye alanında oluşturulan Mehmet Akif Ersoy Resim Sergisi"nin gezilmesi ile sona erdi.

27 Aralık 2022 (Bu haber 742 defa görüntülendi)