Üniversitemiz 2022 Erasmus Günleri Bilgilendirme ve Tanıtım Toplantısı

Üniversitemiz Dış İlişkiler Birimi tarafından 2022 Erasmus Günleri (#ErasmusDays) kapsamında  Bilgilendirme ve Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi.

Erasmus+ Programı'nın tanınırlığını ve bu programa yönelik projelerin görünürlüğünü artırmak, ilgili projelerin çıktılarının yaygınlaştırılmasını sağlamak ve potansiyel yararlanıcıları Erasmus+ Programı’ndan yararlanmaya teşvik etmek amacıyla 2018 yılından bu yana ülkemizin de katılımıyla çeşitli etkinliklerle kutlanan Erasmus Günleri kapsamında Dış İlişkiler Birimi tarafından bilgilendirme ve tanıtım toplantısı düzenlendi.

Açılış konuşmasında üniversitemiz Rektör Danışmanı ve Dış İlişkiler-Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Ceyhun YükselirErasmus+ Programı’nın içeriği, hedefleri ve işleyiş biçimi hakkındaki genel bilgilerin yanı sıra Erasmus+ ikili anlaşmaları, “Dashboard” kullanımı ile program faaliyetlerindeki yenilikler ve değişikliklere ilişkin nitel ve nicel verileri de içeren ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantının ikinci bölümünde Erasmus+ Programı’na ait başvuru ve değerlendirme süreçleri, alt faaliyet türleri, hareketliliğin somut çıktıları gibi başlıkları içeren sunumlara yer verildi. Sunumları izleyen bölümde, geçmiş dönemlerde Erasmus+ Programı’ndan faydalanmış olan öğrencilerle Öğrenim ve Staj hareketlilikleri kapsamında hâlihazırda yurtdışında bulunan öğrencilerin kendi deneyimlerini aktardıkları video gösterimi gerçekleştirildi.

Toplantının son oturumunda Dış İlişkiler Birimi’nde görevli öğretim elemanları Öğr. Gör. Funda Özbakır, Öğr. Gör. Göksel Coşkun ve Öğr. Gör. Gökberk Çapraz öğrencilerin yönelttiği soruları yanıtladı.

29 Kasım 2022 Salı ve 30 Kasım 2022 Çarşamba günü merkez yerleşkemizdeki oturumlarla başlayan Erasmus Günleri Bilgilendirme ve Tanıtım Toplantısı, 1 Aralık 2022 Perşembe günü Kadirli yerleşkemizde, 2 Aralık 2022 Cuma günü Düziçi ve Bahçe yerleşkelerimizde gerçekleşen oturumlarla sona erdi.

2 Aralık 2022 (Bu haber 573 defa görüntülendi)