Üniversitemizde Uzaktan Eğitim Sistemi Öğrenci ve Akademisyen Eğitimi Gerçekleştirildi

2022-2023 eğitim-öğretim yılı dolayısıyla akademisyen ve öğrencilerin üniversitemizde kullanılan Microsoft Teams Uzaktan Eğitim Sistemi'nin işlevleri konusunda bilgi düzeylerinin arttırılması, karşılaşabilecekleri sorunların önlenmesi, karşılaşılan sorunlara daha hızlı çözüm geliştirilebilmesi ve sorunların en aza indirilebilmesi amacıyla üniversitemiz Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından iki oturumda çevrimiçi eğitim gerçekleştirildi.

Yönlendiriciliğini Öğr. Gör. Tuba Saygılı Yıldırım'ın yaptığı "Microsoft Teams Uzaktan Eğitim Sistemi Kullanımı Öğrenci Eğitimi"nde eğitimci Öğr. Gör. M. Veli Ablay tarafından; dersleri takip etme, derse katılma, ekran paylaşımı, microsoft uygulamalarının kullanımı, ders materyallerini indirme, ödev gönderme, iletişim kurma, mesaj gönderme, ders kayıtlarına erişim gibi pek çok konuda öğrencilere çevrimiçi eğitim verildi.

Yönlendiriciliğini Öğr. Gör. M. Veli Ablay'ın yaptığı "Microsoft Teams Uzaktan Eğitim Sistemi Kullanımı Akademisyen Eğitimi"nde ise eğitimci Öğr. Gör. Tuba Saygılı Yıldırım tarafından; canlı ders anlatımı, ekran paylaşımı, yazılı ve test sınavları oluşturma, ders materyallerini yükleme, toplantı kaydetme, ödev kabul etme, iletişim kurma, ders kayıtlarına erişim, etkinlik, microsoft uygulamalarının kullanımı gibi birçok konuda akademisyenlere çevrimiçi eğitim verildi.

Eğitimlerin sonunda akademisyen ve öğrencilerden gelen sorular yanıtlandı.

26 Eylül 2022 (Bu haber 858 defa görüntülendi)