Üniversitemiz Dış İlişkiler Biriminden Proje Atağı

Uluslararasılaşmaya oldukça önem veren ve projeleri ile adından sıkça söz ettiren Üniversitemiz, Dış İlişkiler Birimi öncülüğünde, Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Tarih ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümleri ile iş birliği içinde,   Erasmus+ KA171 Projesi (Erasmus+ Program Ülkeleri ile Ortak Ülkeler arasında Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği) kapsamında, hazırladığı 8  projeden 5 tanesi uygunluk değerlendirmesini geçerek, 40.000 Euro ile desteklenmeye layık görüldü.

Türkiye Ulusal Ajans Başkanlığına sunulan toplam 94 proje arasından, 5 proje ile hibe almaya hak kazanan Üniversitemiz, 2022-2023 akademik yılı içinde,  başta Amerika olmak üzere Bosna Hersek, Kosova, Ukrayna ve Fas ile öğrenci, akademik ve idari personel değişimi yapabilecek. Değerlendirme kriterlerinin bölgelere göre değişim gösterdiği uygunluk denetim sürecinde, Üniversitemiz, 208 üniversite içinde  en iyi proje teklifi sunan ilk 24 üniversite arasında yerini alarak, gerek bölgesel gerekse de uluslararası platformlarda prestijini artırma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

OKÜ’nün 208 üniversite içinde  en iyi proje teklifi sunan ilk 24 üniversite arasında yerini almasından dolayı memuniyetini ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun,  “Projelerin uygunluk değerlendirmesini geçmesinden dolayı Dış İlişkiler Birimi personeline ve emeği geçen öğretim üyelerine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

2022 Dönemi KA171 Proje Kabul Listesi için aşağıdaki linki tıklayınız.

Hibe dağıtım yöntemine ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayınız.

9 Ağustos 2022 (Bu haber 967 defa görüntülendi)