Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, KÜNİB Eğitim Fuarına Katıldı

Üniversitemiz, Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) tarafından Makedonya’nın başkenti Üsküp’te 02-03 Temmuz 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen “KÜNİB Eğitim Fuarı”na katıldı.

Üniversitemizi, Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Coşkun Özalp ve Rektör Danışmanımız Doç. Dr. Ceyhun Yükselir’in temsil ettiği “KÜNİB Eğitim Fuarı Balkanlardaki öğrencilerin yoğun ilgisi ve geniş çaplı katılımına sahne oldu.

KÜNİB Fuarı’nda Türkiye’den; Üniversitemizin yanı sıra İzmir Demokrasi Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Dicle Üniversitesi gibi üniversitelerin de aralarında  bulunduğu 9 üniversite yer aldı.

Türkiye’den fuara katılan üniversite Rektörlerinin, bölgedeki sivil toplum örgütlerinin, öğrencilerin ve çok sayıda basın mensubunun bulunduğu fuarda konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Üniversitemizin doğa ile iç içe güvenli bir kent olan Osmaniye’de yer almasından,  barınma ve ulaşım sorunu olmayan bir üniversite olmasından,  güçlü akademik kadrosu ve akademik yapısından, modern laboratuvarlarından,  gelişkin fiziki altyapısından, modern spor alanlarından bahsederek, Türkiye’de üniversite okumak isteyen Makedonyalı öğrencileri üniversitemize davet etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun’un makamında ziyaret ederek Karatepe Kilimi hediye ettiği Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök de Üniversitemizin KÜNİB Fuarındaki tanıtım standını ziyaret etti ve Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun’dan Üniversitemiz hakkında bilgiler aldı

5 Temmuz 2022 (Bu haber 643 defa görüntülendi)