2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Hemşirelik Bölümü Yemin Töreni Düzenlendi

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Hemşirelik Bölümü Yemin Töreni Üniversitemiz 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde yapıldı.

Mezunların mesleğe ilk adımlarını attıkları yemin törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç ve Prof. Dr. Coşkun Özalp, Genel Sekreterimiz Recep Şen,  Sağlık Bilimleri Fakültesi akademik personeli ile çok sayıda mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Yemin Töreni, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencisi Faruk Çevik ve Araştırma Görevlisi Esra Ünal’ın müzik dinletisi ile başladı.

Program mezunlar adına Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü'nün en başarılı öğrencisi Kübra Ulusal, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Derya Atik, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakülte Dekanı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç ve Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun'un konuşmaları ile devam edildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü'nün en başarılı öğrencisi Kübra Ulusal, Eğitim, geleceğe geçiş iznimizdir. Çünkü gelecek, ona bugünden hazırlananların ve geleceği Şekillendirenlerin olacaktır. İyi bir geleceğin temelinde iyi bir geçmiş yatmaktadır. Bizler Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Hemşirelik mezunları olarak köklü ve başarılarla dolu bir geçmişe sahip, donanımlı ve bilgili bir kuşağız. İşte bu bilinçle hayata sımsıkı sarılacak, hak ettiğimiz yerlere geleceğiz. Bizden sonraki kuşaklar için örnek olacağız.” dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Derya Atik, “Mezunlarımız dört yıllık süreç içerisinde çok çalıştı çok yoruldu ve çok güzel anılar biriktirdi ve şuan çok önemli bir yol ayrımındalar bu yol ayrımında onları hayata bırakıyoruz. Kendi kanatları ile uçacaklar. Bizler de umarım bu süreçte onların kanatlarına güç olabilecek önemli katkılar sağlamışızdır.” dedi. Rektör Yardımcımız  ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç ise sizler vicdan, merhamet, iyilik elçilerisiniz. Yapacağınız görev o kadar kıymetli ki, paha biçilmez. Bu kutlu yolda sizlere başarılar diliyorum.” dedi.

Programa, Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun’un konuşmaları ile devam edildi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Beyaz meleklerimizi yuvadan uğurluyoruz. Ama onlar yuvalarının neresi olduğunu hiç unutmayacaklardır diye düşünüyorum. Bizler her zaman onlarla gurur duymaya devam edeceğiz. OKÜ her zaman onların yuvasıdır. Dört yıl boyunca dünyanın en iyi hoclarından iyi bir eğitim aldınız. Bunu hiçbir zaman unutmayın. Çok donanımlı bir Hemşire, sağlık çalışanı olarak hayata atılıyorsunuz. Diğer bir ifade ile maça bir sıfır önde başlıyorsunuz demektir. Bu avantajınızı unutmayın ve her zaman da kullanın. Kendinize güvenin. Çok iyi yerlerde olacaksınız. Okumaya, öğrenmeye devam edin. İmkânınız oldukça da eğitim hayatınıza devam etmenizi istiyorum. Gençsiniz ve dinamizminiz ile sizlerin başaramayacağı hiçbir engel yoktur. Devletimize, milletimize ve ailelerimize bağlılığımızı her zaman muhafaza edelim. Bilimin göstericiliğinden, ışığından ayrılmayalım. Her zaman aklımızla karar verelim. Devletimizin o güçlü ışığından başka hiçbir ışığı kabul etmeyin. Allah hepinizin gönlüne göre versin. Bizleri unutmayın.” dedi.

Konuşmaların ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü en başarılı öğrencilerine ve bölümden mezun olan öğrencilere Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç ve Prof. Dr. Coşkun Özalp ile Sağlık Bilimleri Fakültesi akademik personeli ile protokol üyeleri tarafından belgeleri takdim edildi.

Tören,  öğrenciler için hazırlanan slayt gösterisinin ardından Hemşirelik Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Derya Atik’in mezun öğrencilere Hemşirelik Andı okutması, keplerin atılması ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

17 Haziran 2022 (Bu haber 994 defa görüntülendi)