6 Haziran Dünya Diyetisyenler Günü Etkinlikleri Kapsamında Panel Düzenlendi

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından 6 Haziran Dünya Diyetisyenler Günü Etkinlikleri dolayısıyla Üniversitemiz 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde panel düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan panelin açılış konuşmalarını Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz ile Üniversitemiz Sağlık Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Derya Kaya Şenol yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Meyser Kaya tarafından müzik dinletisi sunuldu.

Daha sonra Adana Acıbadem Hastanesi Beslenme ve Diyet Kliniği Uzman Diyetisyeni Gizem Akgül, ‘Diyetisyenliğin Dünü, Bugünü ve Yarını’, Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi Fatma Bengü Kuyulu Bozdoğan, ‘İlk 1000 Gün Beslenmesinde Diyetetik Yaklaşımlar: Anne Sütü ve Mikrobiyota’ ve Sağlık Bilimler Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Aybala Tazeoğlu tarafından da ‘Onkolojide Diyetetik Yaklaşımlar: Posa’ başlıklı sunumu yaptı.

Sunumlar sonrasında öğrencilerin sorularının cevaplanması ile devam edilen panel, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Coşkun Özalp’in panelistlere belge ve çiçek takdimi ile sona erdi.

Panel sonrasında 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kulübü üyelerinin hazırladığı sağlıklı ikramların sunulması ile etkinlik sona erdi.

6 Haziran 2022 (Bu haber 731 defa görüntülendi)