"Kültürel Bir Değer Olarak Oyuncağın Tarihsel Serüveni" Başlıklı Panel

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı’nın birlikte düzenlediği "Kültürel Bir Değer Olarak Oyuncağın Tarihsel Serüveni" adlı panel Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. İrfan Tuğcu’nun yönlendiriciliğinde gerçekleştirildi.

Konuşmacılardan Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ayça Gerçek, Antik Dönem oyuncakları konusunda çok değerli bilgiler paylaşırken, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Öğr. Gör. Celil Atasever ise Endüstriyel Devrim öncesi ve Endüstriyel Devrim sonrasında dünyada ve Türkiye'de oyuncakların değişimini kendi koleksiyonunda bulunan oyuncak örnekleriyle anlattı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun ile  üniversitemiz akademik ve idari çalışanlarının  katıldığı panele öğretmenler, üniversite öğrencileri ve Çocuk Gelişimi Bölümü’nde eğitim alan lise öğrencileri çok yoğun ilgi gösterdiler.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, programı düzenleyen akademisyenlere ve yoğun ilgilerinden dolayı katılımcılara teşekkür etti.

2 Haziran 2022 (Bu haber 678 defa görüntülendi)