46. Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında Osmaniye Turizmi Söyleşisi

46. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Osmaniye Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Osmaniye Turizmi konulu söyleşi Cebeli Bereket Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapıldı.

Osmaniye Turizmi konulu söyleşinin konuşmacıları Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun’un yanı sıra Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun ve Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Kastabala Antik Kenti Kazı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Faris Demir oldu.

Cebeli Bereket Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan söyleşide Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun, Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü hakkında bilgi verdi ve Osmaniye'nin tanıtımına ilişkin sunum yaptı.

Daha sonra konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Osmaniye Turizmi konulu söyleşinin düzenlenmesi dolayısıyla Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne teşekkür ederek 'Birlikte çok daha iyi ve güzel projeler yapacağız.' dedi. Osmaniye’nin önemli bir kent, Çukurova’nın da medeniyetler beşiği olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, “Medeniyetlerde Arkeolojik buluntular çok önemli bir yere sahip. Bizim geçmişimizle olan bağımızı bir anlamda ispatlıyor. Anadolu’da bir Türk İslam medeniyetinden söz ediyorsak aslında binlerce yıllık Anadolu medeniyetlerinden süzülerek gelmiş ve bu hale bürünmüş bir biçimden söz ediyoruz. Bu nedenle bütün Anadolu medeniyetleri bizimdir. Biz bu topraklarda yaşadığımız için toprağımıza sahip çıkıyoruz. Aynı zamanda toprağımızın altında olanlar da bizimdir. Osmaniye’miz Çukurova bölgesi çok önemli Arkeolojik tarihsel geçmişe sahip ve belki de biz bunun çok az kısmını biliyoruz.” diye konuştu.

Söyleşi de son olarak Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Kastabala Antik Kenti Kazı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Faris Demir, Kastabala Antik Kentindeki kazı çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Söyleşi Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun’un Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun ile Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Kastabala Antik Kenti Kazı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Faris Demir’e günün anısına çiçek takdimi ile sona erdi.
19 Nisan 2022 (Bu haber 2051 defa görüntülendi)