Uluslararası İlişkiler Araştırma Topluluğu’ndan Bölgesel Güç Türkiye Paneli

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Araştırma Topluluğu tarafından düzenlenen ve yönlendiriciliğini Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun’un yaptığı  “Bölgesel Güç Türkiye” başlıklı panel geniş katılımla gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan panele Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulisi Akkuş, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, kamu kurumlarının il müdürleri,  Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile çok sayıda Üniversitemiz öğrencisi ve davetli katıldı.

15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde gerçekleşen panele, TBMM 25. Dönem ve 26. Dönem Osmaniye Milletvekili Prof. Dr. Ruhi Ersoy ile Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya’nın telgraflarının okunmasıyla devam edildi.

Daha sonra panelde  “Türkiye’nin Arap Dünyası ve Afrika Politikaları” başlıklı sunumu İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ORSAM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uysal, “Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ın Jeopolitik Önemi” başlıklı sunumu Girne Amerikan Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mümtaz Ulvi Keser ve “Rusya-Ukrayna Krizinin Siyasi ve Ekonomik Etkileri” başlıklı sunumu ise Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe yaptı.

Sunumların ardından günün anısına plaketleri İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ORSAM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uysal ve Girne Amerikan Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mümtaz Ulvi Keser’e Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe’ye ise Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun takdim etti.

Panel sonrasında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, TRT Muhabirinin sorularını yanıtlayarak Bölgesel Güç Türkiye paneli hakkında bilgiler verdi.

Bölgesel Güç Türkiye başlıklı panelin tekrarını Üniversitemizin youtube sayfası üzerinden https://youtu.be/PFZCsHQXTCY linkinden izleyebilirsiniz.

7 Nisan 2022 (Bu haber 912 defa görüntülendi)