OKÜ ENERMER’den Yetki Verilen Firmalara Ziyaret

Üniversitemizin, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan (ETBK) 2013 yılında aldığı yetki  çerçevesinde gerçekleştirdiği  faaliyetlerden birisi de şirketlere, enerji verimliliği hizmetlerini yürütebilmeleri için yönetmeliklerde geçen ifade ile Enerji Verimliliği Danışmanlık (EVD) Şirketi olabilmeleri için yetki verebilmektir.

Bilindiği üzere üniversitemiz şu ana kadar bölgede faaliyet gösteren 3 şirkete yetki vermiştir.

Bakanlıktan alınan yetki çerçevesinde gerçekleştirilen faaliyetlerin koordinasyonundan sorumlu birim olan Üniversitemiz  Enerji Eğitim-Etüt, Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENERMER) tarafından yetki verilen Göktekin Enerji A.Ş’ye ve Enji Enerji Yatırım Danışmanlık ve Mühendislik A.Ş’ye ziyaretler gerçekleştirdi.

Ziyaretler kapsamında şirketlerin yaptığı çalışmalar (etüt-proje vb.) hakkında bilgiler alındı, yetki belgesi verilmesine esas teşkil eden personellerin çalışma durumları SGK durum belgeleri ile incelendi ve ayrıca yetki belgesi verilmesine esas teşkil eden donanım altyapısı yerinde görüldü.

Ziyaretler sırasında ayrıca şirket tarafından yapılan yetki yenileme başvurusunun değerlendirilmesi ile yetki süresi 2026 yılına kadar uzatılan Göktekin Enerji A.Ş’ye yenilenerek yetki sertifikası takdim edildi.

10 Ocak 2022 (Bu haber 660 defa görüntülendi)