Milli Enerji Politikaları Başlıklı Panel Düzenlendi

Milli Enerji Politikaları başlıklı panel Üniversitemiz 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde düzenlendi.

Panele Osmaniye Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, 27. Dönem Hatay Milletvekili Sayın Dr. Lütfi Kaşıkcı, Üniversitemiz Rektörü  Prof. Dr. Turgay Uzun,  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç ve Prof. Dr. Coşkun Özalp, Rektör Danışmanı Doç.  Dr. Ceyhun Yükselir,  İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Tombul, Üniversitemiz Fakülte Dekanları, Enstitü Müdürleri,  Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri  ve İdari personeli ile çok sayıda Üniversitemiz öğrencisi katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan panelde Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ile 25. ve 26. Dönem Osmaniye Milletvekili Prof. Dr. Ruhi Ersoy’un telgrafları okundu.

Panelin yönlendiriciliğini yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Enerji hayatın olmazsa olmazlarından ve kalkınmanın da ana unsurunu oluşturuyor. Dünyadaki bütün gelişmiş ülkeler, enerji üzerine çalışmalarını yoğunlaştırıyorlar. Fosil yakıtların giderek azalması veya bitecek olması düşüncesi yeni enerji kaynaklarına insanları yöneltiyor. Özellikle sürdürülebilir kalkınmanın ortaya çıkmasıyla birlikte bu enerjiyi nasıl en verimli bir biçimde kullanabiliriz. sorusu sorulmaya başlandı. Burada bütün ülkeler enerjinin verimliliği, enerjinin nasıl kullanabileceği veya ne kadar eksik kullanılabileceği konusunda çok ciddi fonlar harcıyorlar. Ülkemizde yine bu bağlamda enerji konusundaki çalışmalarını, araştırmalarını son dönemde oldukça yoğunlaştırdı. Bu da bize gurur veriyor. Özellikle yeni gaz sahalarının bulunması yine Akdeniz’de petrol ve gaz kaynaklarının bulunmasına yönelik çok ciddi bir çalışma var.  Bunun da bizi milli enerji kaynaklarını yine milli, ulusal imkânlarla ortaya çıkarma ve yine bunları verimli bir biçimde kullanma noktasında çok önemli bir yere taşıyacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.

Panelde daha sonra, Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyon Üyesi, 27. Dönem Hatay Milletvekili Sayın Dr. Lütfi Kaşıkcı, “Milli Enerji Politikaları ve Yansımaları”, Üniversitemiz Fen bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe, “Doğu Akdeniz Enerji Stratejileri ve Politikaları” ve “OKÜ’deki Enerji Çalışmaları” başlıklı sunumu Üniversitemiz Enerji, Eğitim Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan yaptı.

Panelin sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, günün anısına Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyon Üyesi, 27.Dönem Hatay Milletvekili Sayın Dr. Lütfi Kaşıkcı, Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe ve Üniversitemiz Enerji, Eğitim Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan’a plaket takdim etti.

Panel sonrasında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun panelistler ile Lezzet Vadisi’ndeki yemeğe geçti.

27 Aralık 2021 (Bu haber 822 defa görüntülendi)