Üniversitemiz Mezunları ve Aktif Öğrencileri Transkriptlerini E-Devlet'ten Kolayca Alabiliyor

YÖK tarafından başlatılan, transkript belgelerinin (not dökümü belgesi) dijital ortamda alınabilmesine yönelik çalışmalar tamamlandı.

Tamamlanan çalışma kapsamında Üniversitemizde, aktif öğrenci olan ve mezun olacak olan öğrenciler  transkript belgelerini, YÖK’ün e-devlet kapısı üzerindeki alana giriş yaparak “Transkript Belgesi Sorgulama” kısmından ücretsiz, kolay ve hızlı bir şekilde temin edebilecek.

YÖK’ün bu dijital hizmeti sayesinde transkript belgeleri e-devlet kapısı üzerinden “Türkçe ve İngilizce” olarak ilk kez çift dilde de alınabilecek.

Mezunlarımız ve aktif öğrencilerimiz internetten erişim sağlayabilecekleri her yerden e-devlet aracılığıyla “barkotlu” ve “kare kodlu” transkript belgesi alabilecek. Belgenin ibraz edildiği kurumlar ve kişiler söz konusu transkriptin kontrolünü YÖK’ün e-devlet kapısı üzerindeki alana giriş yaparak “Transkript Belgesi Doğrulama” kısmında barkod numarası ile veya YÖK Mobil uygulaması ile kare kod aracılığıyla yapabilecek.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, “Transkript Belgesi, e-devlet kapısı üzerinden verileceği için kişi ve kurumlar açısından daha güvenli olacak. Bu sayede sahte transkript belgelerinin çıkarılması neredeyse imkânsız hale gelecek.” denildi.

11 Mayıs 2021 (Bu haber 1098 defa görüntülendi)