Erişilebilir Üniversiteler Halk Oylaması Birincisi OKÜ

Engellilerin hayatını kolaylaştıran, tasarım, ürün, proje ve uygulamaları desteklemek için, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen "Erişilebilirlik Ödülleri"nde, Erişilebilir Üniversiteler kategorisinde Üniversitemiz, halk oylamasında birinciliği Akdeniz Üniversitesi ile paylaştı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendi’nin himayelerinde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’un değerli katılımlarıyla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen törende ödülü Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Sayın Emine Erdoğan hanımefendi’nin elinden aldı.

Üniversitemiz adına ödülü alan Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’ye,   Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a, Yükseköğretim Kurulu  Başkanı Sayın  Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’a, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi ve YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Yürütücüsü Sayın Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan’a, Sayın YÖK Yürütme Kurulu Üyelerine, Üniversitemiz engelli öğrencilerinin ulaşımında ve taşınmasında bire bir ilgilenen ve destek veren Osmaniye Belediye Başkanımız Sayın Kadir Kara’ya ve Üniversitemiz önceki dönem Rektörü Prof. Dr. Murat Türk'e,  Üniversitemiz Engelli Öğrenciler Dayanışma ve Koordinasyon Birimi Başkanı  Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç'a ve Birim Sorumlusu  Öğretim  Görevlisi Mehmet Aslan'a, geçmişten bugüne Üniversitemize ödül kazandırmak adına görev alan tüm mesai arkadaşlarıma,  OKÜ Engelsiz Gelecek Kulübümüz Danışman hocası,  başkan ve üyelerine ve Erişilebilir Üniversiteler Halk Oylaması'nda Üniversitemize destek veren tüm katılımcılara  ayrı ayrı teşekkür ediyorum."dedi.

Ödül törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç ve Engelli Öğrenciler Dayanışma ve Koordinasyon Birimi Sorumlusu Öğretim Görevlisi Mehmet Arslan ile katıldı.

Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından düzenlenen "2020 Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde Engelsiz Üniversite Bayrakları ve Program Nişanı Ödül Törenine 11 turuncu bayrak ve 2 mavi bayrak erişilebilirliği ile 116 Üniversite arasından birinci olmuştu.

Engelsiz Üniversite olan  OKÜ'de;  iç mekânda  yaklaşık 6 bin metre, dış mekânda ise yaklaşık 4.150 metre belirlenen standartlara uygun döşenen ve hissedilebilir yüzey parkeleri bulunmaktadır. Bunların yanında her otoparkta engelli araç yerinin yanı sıra 2 engelli Üniversitemiz personel için özel kapalı otopark  işitme ve görme engellilere kullanım kolaylığı sağlayacak asansörler ile  kullanım kolaylığı sağlanarak  başkalarına ihtiyaç duymadan çalışmalarını sürdürürebilecekleri  engelsiz ortam bulunmaktadır.

22 Mart 2021 (Bu haber 5844 defa görüntülendi)