Üniversitemiz, 7. Şirket Yetkilendirme Sözleşmesini FER Akademi İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. ile İmzaladı

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından (ETKB) 2013 yılında aldığı yetki ile Enerji Yöneticiliği ve Etüt-Proje Sertifika Eğitim faaliyetlerini uygulamalı olarak gerçekleştirebilen ve aktif olarak faaliyet gösteren bölgenin TEK yetkili üniversitesi olan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), şirketlere, enerji verimliliği hizmetlerini yürütebilmeleri için yönetmeliklerde geçen ifade ile Enerji Verimliliği Danışmanlık (EVD) Şirketi olabilmeleri için yetki vermeyi sürdürüyor.

OKÜ tarafından Gaziantep'te faaliyet gösteren FER Akademi İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi’ne, “Sanayi” uzmanlık alanında EVD yetkisi verildi.

Rektörlük makamında yapılan imza töreninde, sözleşmeyi üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun ve FER Akademi İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi adına Genel Müdür Reşit Ervan imzaladı. İmza töreninde konuya ilişkin açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, “OKÜ’nün sahip olduğu yetki çerçevesinde bir başka şirketin daha yetkilendirme sürecini başarıyla tamamladık. OKÜ tarafından yetki almış 7. Şirket olan FER Akademi İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi’nin ülkemizde ve özellikle bölgemizde yürütülen enerji verimliliği çalışmalarının arttırılmasına büyük katkı sağlayacağına inancım tamdır. İmzalanan yetki sözleşmesinin her iki tarafa da hayırlı olmasını dilerim. Bu sözleşme ile birlikte Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinin, ETBK dışında en fazla EVD yetkisi vermiş yetkili kurum olunmasını sağlayan ve tüm yetkilendirme süreçlerini başarı ile yürüten OKÜ Enerji Eğitim Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi yönetimine ve ilgili tüm personelimize teşekkür ederim” dedi.

10 Temmuz 2024 (Bu haber 223 defa görüntülendi)