Üniversitemiz 2023–2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

Üniversitemiz 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Karacaoğlan Yerleşkesi OKÜ Stadyumu’nda gerçekleştirildi.  Ön lisans, lisans ve lisansüstü mezunlarımız coşkulu bir törenle geleceğe uğurlandı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 28 Haziran 2024 tarihinde, üniversitemiz Karacaoğlan Yerleşkesi’nde düzenlendi. OKÜ Stadyumu’nda gerçekleştirilen coşkulu törende, mezunlarımız diploma almanın gururunu yaşadılar. Törene katılan OKÜ’lü mezunlar; heyecanlarını ve mutluluklarını aileleri, sevdikleri, arkadaşları ve hocalarıyla paylaştı.

OKÜ mezuniyet törenine Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, Baro Başkanı Av. Mehmet Karakoç, İl Jandarma Komutanı J. Albay Halit Gülten, İl Emniyet Müdürü Mehmet Sarıbuva, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, üniversitemiz akademik ve idari çalışanları, öğrenciler ile aileleri katıldı.

Mezuniyet heyecanı yaşayan öğrencilerimiz tarafından gerçekleşen geçit töreninde, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Kadirli Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Fakültesi, Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Bahçe Meslek Yüksekokulu, Düziçi Meslek Yüksekokulu, Kadirli Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Osmaniye Meslek Yüksekokulunun geçişi ile kortej tamamlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden mezuniyet töreni, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı üniversite birincisi, Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencisi Ebru Savran’ın mezunlar adına yaptığı konuşma ile devam etti.

Mezuniyet töreni kapsamında konuşmalarını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun ‘’Tarih boyunca bilim ve felsefenin farklı alanlarında seçkin ve önemli eserler bırakmış, dünya çapında saygın bilim insanları yetiştirmiş bir medeniyetin mirasçıları olarak, bu bilimsel ve kültürel mirası gururla taşıyoruz. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi olarak, bilimsel bilgi birikimimizi, milli kimliğimizi güçlendirmek ve tüm insanlığa katkı sağlamak amacıyla bu mirası geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz.  Hedeflerimize emin adımlarla ilerlerken, bize destek veren ve teveccüh gösteren herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Özellikle, yaşadığımız zorlu süreçte katkılarını bizden esirgemeyen devlet büyüklerimize, Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, ilimizin değerli milletvekilleri ile yöneticilerine ve özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Osmaniye Milletvekilimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli’ye teşekkürlerimi ve sonsuz saygılarımı sunuyorum.’’ dedi.

OKÜ’lü mezunlara güvenini ve inancını da ifade eden üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, ‘’Hepiniz büyük zorlukları aşarak, azimle çalışarak mezun olma gururunu hak ettiniz. Bundan sonra da yolunuz uzun ve zorluklarla dolu olabilir, fakat unutmayın ki Cumhuriyetimizin kurucuları büyük fedakarlıklarla ülkemizi bugünlere taşıdılar. Şimdi, bu büyük mirası devralma sırası sizde. Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi mirasım dediği bilimin ve aklın ışığında, temel değerlerimize sıkı sıkıya sarılarak Cumhuriyetimizi geleceğe taşıyacak olan sizlersiniz. Eğitim süreciniz boyunca kazandığınız bilgi ve deneyimler, azim ve kararlılıkla birleşerek ülkemizin aydınlık geleceğine katkı sağlayacaktır. Sizin başarınız, sadece kendiniz için değil, ülkemiz ve tüm insanlık için ilham kaynağı olacaktır. Hepinizin mezuniyetlerini kutluyor, bundan sonraki yaşamınızda ailelerinizle birlikte mutlu ve başarı dolu bir yaşam diliyorum.’’ şeklinde konuştu.

Akademik birimlerimizde başarılı olan mezunlarımıza, başarı belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi. Başarı belgelerinin takdiminden sonra, OKÜ akademik birimlerinin en başarılı öğrencileri, mezuniyet kütüklerine isimlerini çaktılar.

Yaklaşık 2900 OKÜ’lü Kep Atma Heyecanı Yaşadı

Mezun olma başarısı gösteren yaklaşık 2 bin 900 OKÜ’lü, kep atma heyecanı yaşadı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun ve protokol mensupları, kep atma merasimine katılarak mezunların coşkusuna ortak oldu.

Mezunlar Konserle Coştu

Törenin ardından sahne alan Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü, katılımcılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Müzik Bölümü’nün performansının ardından gerçekleşen rock konseri, enerjik şarkılarla geceye damgasını vurdu.

Mezunlar, arkadaşları ve aileleriyle birlikte doyasıya eğlenerek unutulmaz bir mezuniyet töreni yaşamış oldu.

29 Haziran 2024 (Bu haber 207 defa görüntülendi)