Kahramanmaraş AFAD İl Müdürlüğüne Teknik Gezi Düzenlendi

Üniversitemiz Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencileri, Dr. Öğr. Üyesi Sevda Demir sorumluluğunda, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kahramanmaraş İl Müdürlüğüne teknik gezi düzenledi. Gezi kapsamında, AFAD'ın işleyişi, afet ve acil durumlara yönelik hazırlıkları ile müdahale süreçleri hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

Öğrenciler,  AFAD uzman ekipler tarafından karşılandı. İlk olarak, öğrenciler,  AFAD İl Müdürlüğü bünyesinde yer alan çeşitli birimleri gezme fırsatı buldu. Gezi sırasında, acil durum yönetim merkezi, lojistik depo ve arama-kurtarma ekipmanlarının sergilendiği alanlar ziyaret edildi. AFAD yetkilileri, her birimin işleyişi, kullanılan teknik donanımlar ve afet anında nasıl koordine edildikleri hakkında öğrencilere bilgi verdiler.

Özellikle, acil durum yönetim merkezi, lojistik depo ve arama-kurtarma ekipmanlarının bulunduğu alanlar büyük ilgi gördü. AFAD yetkilileri, bu birimlerde yapılan çalışmalar ve kullanılan ekipmanlar hakkında detaylı bilgiler verdi. Gezi kapsamında, katılımcılara AFAD’ın yürüttüğü projeler ve gelecekteki hedefleri hakkında da bilgiler aktarıldı. AFAD İl Müdürü Tayfun Temur, öğrencilerimizin yönelttikleri soruları, içtenlikle cevapladı ve özellikle 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde AFAD’ın kritik rolünü sahadan örneklerle öğrencilerimize aktardı. Ayrıca bu tür teknik gezilerin, öğrencilerin eğitimine ve bilinçlenmesine büyük katkı sağladığını ifade ederek benzer etkinliklerin AFAD'ın misyonunu ve çalışmalarını daha geniş kitlelere tanıtmak açısından önemli olduğunu vurguladı.

Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen teknik gezi, AFAD’ın çalışmalarını yakından tanıma ve kriz yönetimi sürecine dair farkındalık kazanma açısından önemli bir fırsat sundu. Gezi, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencileri, AFAD İl Müdürü Tayfun Temur’a ve tüm AFAD personeline gösterdikleri özveri ve paylaştıkları değerli bilgilerden dolayı teşekkür etti.

27 Haziran 2024 (Bu haber 102 defa görüntülendi)