Üniversitemizde İhtisaslaşma Toplantısı Gerçekleştirildi
Ekleme Tarihi :14.06.2024 09:21 Güncelleme Tarihi: 14.06.2024 09:21 Görüntüleme Sayısı :1025

Üniversitemiz, Yenilenebilir Enerji ve Batarya Teknolojileri İhtisaslaşma Koordinatörlüğü (YEBTEK) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Osmaniye Valiliği, Osmaniye Belediyesi, Osmaniye İl Özel İdaresi, Osmaniye Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Osmaniye Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Osmaniye KOSGEB İl Müdürlüğü, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası, Osmaniye Ticaret Borsası, Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi A.Ş, Kıvanç Tekstil San. ve Tic. A.Ş. ve Göktekin Enerji A.Ş’nin temsilcilerinin yer aldığı YEBTEK Danışma Kurulu üyeleri ve üniversitemizin ilgili birimlerinin yöneticilerinin yer aldığı YEBTEK Yürütme Kurulu üyeleri yer aldı.

Toplantı açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, “Yükseköğretim Kurulu tarafından Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi kapsamında Yenilenebilir Enerji ve Batarya Teknolojileri alanında ihtisaslaşan ve ülkemizdeki 25 üniversite arasında yer alan OKÜ, bölge dinamiklerini ele alan ve bölgesel kalkınmaya destek sağlayan ihtisas projelerini hayata geçirmek için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir. Bu kapsamda siz değerli paydaşlarımız ile bir araya gelmiş olmamız çok değerli. Üniversitemiz, özellikle sanayi ile güçlü iş birlikleri kurarak hem akademik hem de ekonomik anlamda ihtisaslaşma konusu özelinde bölgeye fayda sağlamayı hedeflemektedir. Yenilenebilir enerji ve batarya teknolojileri alanında sizlerin de desteği ile öncü projelere imza atmak istiyoruz.” dedi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Özalp’in ihtisaslaşma süreci hakkında bilgi verdiği toplantı, İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Ertaç Hürdoğan’ın sunumuyla devam etti. Sunumda, ihtisaslaşma kapsamında OKÜ’nün bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek hedefler ve bu hedefleri yerine getirebilmek için gerçekleştirilmesi planlanan projeler ele alınarak paydaşlarla nasıl iş birliği yapılabileceği konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantı sonunda, üniversitenin ihtisas alanı ile ilgili araştırma-geliştirme potansiyelinin bölgenin kalkınması açısından daha etkin bir şekilde değerlendirilebilmesi için çeşitli eylem planlarının oluşturulması gerektiği ve bölgedeki paydaşların da içinde yer alacağı projelerin hem üniversitenin hem de bölgenin gelişimine büyük katkı sağlayacağı vurgulandı.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema