Üniversitemizde “Narko Gençlik” Programı Düzenlendi

OKÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Narko Gençlik” programında, uyuşturucu madde kullanımının bireysel ve toplumsal zararlarına dikkat çekildi.

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen “Narko Gençlik” başlıklı madde kullanımına karşı farkındalık programı, üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde düzenlenen etkinliğe, üniversitemizin akademik ve idari çalışanları ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda narkotik suçlarla mücadelenin önemi, madde bağımlılığı, narkotik maddeler, uyuşturucu satılan yerler ile kullanılan mekanlar, uyuşturucu suçlarında yasal durum, madde kullanımı ve bağımlılığı ile mücadele merkezleri hakkında detaylı bilgiler verildi.

Etkinlikte, Uyuşturucu Kullanımını Önleme Kısa Film Yarışması’nda birincilik ödülü alan “İki Ekmek” adlı filmin gösterimi yapıldı. Ayrıca, Narkotik Şube Müdürlüğünün eğitimli köpeği Pars’ın gösterisi, katılımcılar tarafından büyük alkış topladı.

Etkinlik programında, terör olaylarına yönelik bilgilendirme ve önleme faaliyetleri kapsamında “Güvenli Gençlik, Güvenli Gelecek” başlıklı bir sunum da yer aldı. Sunumda, terör olayları ve terörle mücadele konularında detaylı bilgiler aktarıldı.

Gerçekleştirdikleri sunumlarla etkinliğe katkı sağlayan Emniyet Müdürlüğü personeline teşekkür belgesi takdim edilmesinin ardından, toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile program sona erdi.

11 Haziran 2024 (Bu haber 226 defa görüntülendi)