"Kariyerine Türksat ile Yön Ver" Konferansı OKÜ’de Gerçekleştirildi

OKÜ IEEE Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen “Kariyerine Türksat ile Yön Ver” başlıklı konferans, üniversitemizde gerçekleştirildi.

Üniversitemiz IEEE Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen “Kariyerine Türksat ile Yön Ver” başlıklı konferans, OKÜ Rektörlük Büyük Salon’da gerçekleştirildi. Etkinliğe, üniversitemiz öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Konferansta, yapay zeka, veri yönetimi ve büyük ölçekli projelerin yürütülmesine dair konular ele alındı. TÜRKSAT A.Ş. Veri Merkezi Yönetim Direktörlüğü Veri Tabanı Uzmanı Ahmet Fincan ve MEB Yazılım Geliştirme Destek Personeli Şamil Aslan konuk konuşmacı olarak yer aldı.

Dijital altyapıların optimize edilmesi ve bu alandaki kariyer fırsatları gündeminde düzenlenen etkinliğe yaptığı sunumla katkı sunan Ahmet Fincan, yapay zeka, büyük dil modelleri, makine öğrenmesi, veri bilimi, büyük veri ve PostgreSQL hakkında detaylı bilgi verdi. Şamil Aslan ise iş zekası, eğitim teknolojileriyle kariyer yapma olanakları ve yazılım projesi geliştirme adımlarına dair bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Etkinliğin son bölümünde, konferansa katkılarından dolayı Ahmet Fincan ve Şamil Aslan’a teşekkür belgesi takdim edildi. Teknoloji alanında kariyerine yön vermek isteyenlere önemli bilgiler sunan etkinlik, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

3 Haziran 2024 (Bu haber 221 defa görüntülendi)