Osmaniye’de Engelliler Haftası Farkındalık Yürüyüşü Düzenlendi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen ‘’Farkındalık Yürüyüşü’’ etkinliğine katıldı.

Osmaniye Belediyesi tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen ‘’Farkındalık Yürüyüşü’’, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Özel gereksinimli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve bu konudaki farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen etkinliğe Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, siyasi partilerin  temsilcileri, engelli STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Katılımcılar, yürüyüş sırasında “En büyük engel sevgisizliktir”, “Engelli olmak engel değildir”, “Engelsiz bir dünya” ve “Hayaller engel tanımaz” yazılı dövizler taşıdılar.

Atatürk Caddesi eski belediye binası önünden başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam etti. Birçok standın kurulduğu etkinlikte, boyama aktivitelerine de yer verildi.

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, özel gereksinimli bireylerin her zaman yanlarında olacaklarını belirterek onların yaşam koşullarını kolaylaştırmak için gereken bütün çalışmaların yapılacağını ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun ve Osmaniye protokol üyeleri özel gereksinimli bireylerle yakından ilgilenerek düzenlenen aktivitelere eşlik etti.

Protokol üyeleri ve katılımcılar, Engelliler Haftası’na dikkat çekmek için gökyüzüne balon bıraktıktan sonra, özel gereksinimli bireyler tarafından hazırlanan stantları gezdiler.

13 Mayıs 2024 (Bu haber 197 defa görüntülendi)