Rektörümüz Bölgesel Kalkınma ve İhtisaslaşma Toplantısına Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında Bitlis Eren Üniversitesinde gerçekleştirilen Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

"2023 yılında, 'Yenilenebilir Enerji ve Batarya Teknolojileri' alanında ihtisaslaşmaya değer görülen 25 üniversite arasında yer alan üniversitemizi temsilen Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Coşkun Özalp ile Üniversitemiz İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Ertaç Hürdoğan katıldı.

Bitlis Eren Üniversitesi Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programda, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar açılış konuşmaları yaptı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar konuşmasında, "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi, 25 üniversitemizle birlikte başarıyla yürütülmektedir. Bu proje, 11. Kalkınma Planı'nın ardından 1 Kasım 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 12. Kalkınma Planı'nın 682.5 numaralı tebliğinde yer alan 'Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi' ifadesiyle devletin en üst politika belgesinde de yer almıştır. Yükseköğretim Kurulu olarak, yükseköğretimde çeşitlilik, farklılaşma ve bölgesel gelişme odaklı bir planlama anlayışını son derece önemsiyoruz. Yapısal değişim niteliğinde olan en önemli girişimlerimizden biri olan 'Misyon Farklılaşması Odaklı İhtisaslaşma' çalışmalarımızı da bu kapsamda değerlendiriyor ve bu faaliyetlerimizi üniversitelerimiz ve tüm paydaşlarımızla birlikte güçlendirerek devam ettireceğimizi belirtmek istiyorum. Hâlihazırda 25 üniversitenin katılımıyla yürütülen Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında, üniversitelerin eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme gibi temel faaliyetlerinin yanı sıra, ilin ve bölgenin doğal, ekonomik, ticari, sanayi ve sosyal potansiyelini etkin bir şekilde kullanmak, yerel ekonomik hayatın gelişimine katkıda bulunmak ve bölgenin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirmek amaçlanmaktadır."

Prof. Dr. Özvar konuşmasının sonunda, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’nın etkin ve verimli şekilde yürütülmesi ve hedeflenen bölgesel çıktılara ulaşılabilmesi için her kesimin büyük çaba harcadığına dikkat çekerek, destek verenlere teşekkür etti.

Programın bir sonraki oturumunda,  “Genel Değerlendirmeler Toplantısı” yapıldı.

Programa, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun ile diğer ihtisas üniversitesi rektörleri ve rektör yardımcıları, Bitlis il protokolü, STK temsilcileri katıldı.

11 Mayıs 2024 (Bu haber 241 defa görüntülendi)