Üniversitemizde Özgür Yazılım Konuşuldu

Üniversitemiz IEEE Kulübü tarafından düzenlenen ‘’Geleceğin İş Dünyası: Özgür Yazılım ve Teknoloji’’ başlıklı konferans OKÜ Rektörlük Büyük Salonda gerçekleştirildi.

IEEE Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen ‘’Geleceğin İş Dünyası: Özgür Yazılım ve Teknoloji’’ başlıklı konferans, üniversitemizde yoğun bir katılımla gerçekleşti. Toplam 3 oturumdan oluşan etkinliğe, OKÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yeni teknolojilere, geleceğin iş dünyasına ve özgür yazılımın potansiyeline dair konuların ele alındığı konferansa, Özgür Yazılım A.Ş. Kurucu Ortağı Doruk Fişek konuk konuşmacı olarak katkı sundu. Doruk Fişek; konuşmasında özgür yazılımın toplumsal boyutlarına, Kubernetes, mikroservisler ve konteynerler gibi yeni teknolojilerin iş dünyasındaki etkilerine ve iş yaşamındaki eksikliklere değinerek detaylı bilgiler paylaştı.

IEEE OKÜ Kulübü öğrencilerimiz, Özgür Yazılım A.Ş. Kurucu Ortağı Doruk Fişek’e programa katkılarından dolayı çiçek ve teşekkür belgesi takdim etti. Karşılıklı etkileşim bağlamında ilerleyerek bilişim dünyası ve yeni teknolojiler kapsamında ilgi çekici örneklerin de paylaşıldığı etkinlik, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

16 Nisan 2024 (Bu haber 171 defa görüntülendi)