Üniversitemiz 60 + Tazelenme Üniversitesi Projesi Kapsamında Çalışmalarını Yürütecek

Üniversitemiz ve T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında 60 + Tazelenme Üniversitesi Projesi İş Birliği Protokolü imzalandı.

Üniversitemiz ve T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında ulusal yaşlılık ve sağlıklı yaşlanma politikaları doğrultusunda, 60 + Tazelenme Üniversitesi Projesi kapsamında düzenlenen protokol, Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun ile Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Elmas Esra Ceceli tarafından imzalandı.

Ulusal yaşlılık politikaları ve Birleşmiş Milletlerin aktif ve sağlıklı yaşlanma hedefleri doğrultusunda hayata geçirilen projede, yaşlı bakım ve yaşlı refahı hizmetlerinin düzenli, etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesini temin etmek için ortak eğitim stratejileri ve politikalarının belirlenmesi ve ilgili konularda karşılıklı koordinasyonun ve çok yönlü iş birliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar yürütülecek.

OKÜ Olarak Yaşlılarımızın Toplumsal Hayata Aktif Katılımlarını ve Yaşam Kalitelerini Artırmalarını Destekliyoruz

İş birliği protokolü hakkında konuşan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Yaşlılarımızın hem bireysel anlamda yeni bilgi, beceri ve deneyimler kazanmalarına; hem de sahip oldukları bilgi ve deneyimleri aktararak toplumumuza katkı sunmalarına olanak sağlayan aynı zamanda aktif ve sağlıklı yaşlanma çerçevesinde, bireysel kapasitelerini ve uyum yeteneklerini de geliştirmeyi hedefleyen 60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi kapsamında imzalamış olduğumuz protokol ile toplumsal bir sorumluluğa ortak olduk.

OKÜ olarak böyle anlamlı bir iş birliği ile yaşlılarımızın toplumsal hayata aktif katılımlarını ve yaşam kalitelerini artırmalarını destekliyoruz.” dedi.

13 Mart 2024 (Bu haber 919 defa görüntülendi)