OKÜ’de Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Konuşuldu
- Our University
- NEWS
- OKÜ’de Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Konuşuld...
OKÜ Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kulübü tarafından, 6 Haziran Diyetisyenler Günü kapsamında düzenlenen ‘’Diyetisyenler Günü Söyleşisi’’ üniversitemizde gerçekleştirildi. Üniversitemiz bünyesinde faaliyetlerine devam eden Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kulübü tarafından düzenlenen ‘’Diyetisyenler Günü Söyleşisi’’, OKÜ 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Etkinliğe üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Özalp, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, akademik ve idari çalışanlar ile çok sayıda öğrenci katıldı.
|
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Prof. Dr. Alparslan Dayangaç yaptı. Sözlerine 6 Haziran Diyetisyenler Günü’nü kutlayarak başlayan Prof. Dr. Alparslan Dayangaç, beslenme biliminin tarihsel süreçteki önemine değinerek ‘’Bilindiği üzere, beslenme bilimi dünyanın en eski bilimlerinden biri olarak geçer. Canlıların beslenme ihtiyacıyla birlikte hangi besinlerin zararlı, hangilerinin ise yararlı olduğuna dair bir ayrımla başlanıyor. Daha sonra ise sağlığa iyi gelenler ve sağlığı negatif etkileyenler şeklinde, insanlar -çok farkında olmadan da olsa- besleneme bilimini günümüze kadar kullanmıştır.’’ dedi. Sağlıklı beslenme alışkanlığının yaşam kalitesi açısından önemine dikkat çekildiği etkinlikte, Sanko Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurten Budak konuk konuşmacı olarak yer aldı. Türkiye’deki beslenme sorunlara değinen Prof. Dr. Nurten Budak, yetersiz ve dengesiz beslenmeden etkilenen risk gruplarını belirterek yetersiz ve sağlıksız beslenmeden kaynaklanan anemi, ağız ve diş hastalıkları, zayıflık, boy kısalığı gibi rahatsızlıklar ve sağlık sorunlarına dair detaylı bilgiler paylaştı. |
‘’Sağlığa Yatırım Gençlikte Yapılır’’ |