2023-2024 EÄŸitim ÖÄŸretim Yılı Staj Uygulaması Takvimi

Mezun Olma Durumunda Olan ÖÄŸrenciler Ä°çin Staj Takvimi

Staj Uygulama BaÅŸvuru Tarihleri

20.05.2024 - 21. 06.2024

Staj Uygulama BaÅŸlangıç Tarihi

22.07.2024

Staj Başvuru Evraklarının Son Teslim Tarihi

27 AÄŸustos 2024

Staj Uygulama BitiÅŸ Tarihi

Haftada 6 iÅŸ günü yapılan staj için: 24.08.2024

Haftada 5 iÅŸ günü yapılan staj için: 29.08.2024

Staj Defteri DeÄŸerlendirme Tarihi

28 - 29 AÄŸustos 2024

 

ÖNEMLÄ°!!!

Mezun olma durumunda olan öÄŸrencilerimizin akademik takvimde yer alan 02.09.2024 - 04.09.2024 tarihleri arasındaki mezuniyet sınavı tarihlerinden dolayı staj yapacakları yerlerini 6 iÅŸ günü yapan yerler ÅŸeklinde seçmeleri önemle duyurulur.

 

Mezun Olma Durumunda Olmayan ÖÄŸrenciler Ä°çin Staj Takvimi

Staj Uygulama BaÅŸvuru Tarihleri

20.05.2024 - 21. 06. 2024

Staj Uygulama BaÅŸlangıç Tarihi

22.07.2024

Staj Başvuru Evraklarının Son Teslim Tarihi

03 Eylül 2024

Staj Uygulama BitiÅŸ Tarihi

Haftada 6 iÅŸ günü yapılan staj için: 24.08.2024

Haftada 5 iÅŸ günü yapılan staj için: 29.08.2024

Staj Defteri DeÄŸerlendirme Tarihi

4 - 5 Eylül 2024

 

Önemli Not 1: ÖÄŸrenciler 21.06.2024 tarihine kadar Staj BaÅŸvuru Kabul ve SözleÅŸme Formu'nu staj yapacağı iÅŸyerine onaylatıp kimlik fotokopisi ile birlikte imkânı olanlar Osmaniye Meslek Yüksekokulu Ä°dari Ä°ÅŸler Birimine elden teslim ederek, olmayanlar ise tarayıcı vasıtasıyla (Cep telefonu ile çekilen fotoÄŸraflar kabul edilmeyecektir.) taradığı evraka kimlik fotokopisini de ekleyerek aÅŸağıda verilen ilgili bölüm/program için belirtilen öÄŸretim elemanlarının e-posta adresine göndermek suretiyle baÅŸvurularını yapmalıdırlar.

Önemli Not 2: ÖÄŸrenciler staj defterlerini kendileri çıktı alıp ciltleyebilecekleri gibi isteyen öÄŸrenciler meslek yüksekokulumuz Ä°dari Ä°ÅŸler biriminden de temin edebileceklerdir.  

Bölüm/Program

e-posta Adresi

Bilgisayar Teknolojileri

mehmetkeles@osmaniye.edu.tr

Çevre Koruma Teknolojileri

ahmetumay@osmaniye.edu.tr

Elektrik

yzalaoglu@osmaniye.edu.tr

Elektronik ve Otomasyon

alogoglu@osmaniye.edu.tr

Ä°nÅŸaat

harunozkaya@osmaniye.edu.tr

Makine ve Metal

alperyildirim@osmaniye.edu.tr

Mimarlık ve Şehir Planlama

fatihucar@osmaniye.edu.tr

Muhasebe ve Vergi

demetever@osmaniye.edu.tr

Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri

halilozdemir@osmaniye.edu.tr

Ulaştırma Hizmetleri

emineyilmaz@osmaniye.edu.tr

Yönetim ve Organizasyon

abdurrahmanakman@osmaniye.edu.tr

Medya ve Ä°letiÅŸim

denizaka@osmaniye.edu.tr

Hibrit ve Elektrikli Araçlar Teknolojisi

safakmelihsenocak@osmaniye.edu.tr

 

Staj defterinin tam halini indirmek için tıklayınız...

STAJ Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ° EVRAKLAR

(Formları indirmek için baÅŸlıkların üzerine tıklayınız)

Staj BaÅŸvuru Kabul ve SözleÅŸme Formu (4 sayfa) (FOTOÄžRAFLI) (3 Adet Doldurulacak – Åžahsen baÅŸvuru yapanlar 3 adet e-posta yoluyla gönderenler 1 adet): ÖÄŸrencinin staj için iÅŸ yerine onaylatıp okula getireceÄŸi staj baÅŸvuru, kabul ve sözleÅŸme formu. Doldurulan belgelerden 1 tanesi ÖÄŸrenci Ä°ÅŸleri Birimine, 1 tanesi Bölüm SekreterliÄŸine, 1 tanesi ise staj komisyonu onayından sonra öÄŸrenciye verilip (mail yoluyla) staj yaptığı iÅŸ yerine teslim edilecek. Ä°ÅŸyerine verilen belge staj tamamlandığında iÅŸ yeri tarafından tekrardan öÄŸrenciye teslim edilecek ve öÄŸrenci bu belge ile birlikte staj defterini Bölüm SekreterliÄŸine veya Bölüm BaÅŸkanına teslim etmesi gerekmektedir.

Staj BaÅŸvuru Formu (Ä°ÅŸyeri) (1 sayfa):Staj yapılacak iÅŸyeri öÄŸrenciden staj baÅŸvuru formu istediÄŸi takdirde öÄŸrenci tarafından doÄŸru bilgilerle doldurulup staj yapılacak iÅŸ yerine götürülecek belgedir. Bu belge iÅŸ yerinde kalacaktır.

Staj DeÄŸerlendirme Formu (2 sayfa) (ÖÄŸrencinin kesinlikle açmadan staj komisyonuna teslim edeceÄŸi gizli evrak): Ä°ÅŸ yeri tarafından doldurularak kapalı zarf içinde öÄŸrenciye teslim edilecek.

Stajyer ÖÄŸrenci Devam Çizelgesi Formu (2 sayfa):Staj defterinde kalacak.


STAJ Ä°ÅžLEMLERÄ° AÅžAMALARI

 

 ÖÄžRENCÄ°NÄ°N STAJLA Ä°LGÄ°LÄ° YAPMASI GEREKENLER

1- Staj defterinin temin edilmesi; ÖÄŸrenci staj defterini Meslek Yüksekokulumuza ÅŸahsen gelerek öÄŸrenci iÅŸleri birimindeki memurdan (fotokopi ücreti karşılığında)temin edebilir. Alternatif bir yol olarak Yüksekokulumuzun web sayfasındaki formlar kısmından indirilerek, çıktı almak ve ciltlenerek defter formunda kırtasiyeler aracılığı ile staj defteri formunda hazırlatabilirler.

2- Staj defterinin doldurulmasıiki aÅŸamada gerçekleÅŸtirilmektedir. Ä°lki, Staj evrakını alan öÄŸrencinin staja baÅŸvuru tarihleri arasında bölüm baÅŸkanı ile koordineli olarak staj iÅŸlemlerinin baÅŸlatıldığı, sigorta baÅŸvurusu için iÅŸyeri ve okulu arasındaki yazışmalardaki evrakların tam ve doÄŸru bir ÅŸekilde doldurulmasıdır. Ä°kincisi, 30 iÅŸ gününü kapsayan ve günlük doldurulan kısımlardır. Staj defteri okunaklı olarak, tükenmez kalem kullanılarak günlük iÅŸlenir ve staj sonunda, staj yerindeki yetkili kiÅŸiye inceleterek imzalatılır.

3- ÖÄŸrenciler staj uygulamasına gitmeden önce staj evraklarını tam ve eksiksiz bir ÅŸekilde yüksekokul yönetimince görevlendirilen staj iÅŸlemlerinden sorumlu görevlilere (bölüm baÅŸkanı, Müdür yardımcısı, sigorta giriÅŸi için evrak teslimi alan görevli ) onaylatmalı ve SGK giriÅŸi yapılmak üzere belirtilen tarih aralığında teslim etmekle yükümlüdürler. Sonradan oluÅŸacak yanlışlıklardan öÄŸrenci sorumludur.

4- ÖÄŸrenci staj evraklarını onaylatmadan ve SGK giriÅŸini yaptırmadan staja baÅŸlayamaz.

5- Staj evraklarını tamamlamadan staj yapan öÄŸrencilerin staj evrakları eksik sayılacağından bölüm staj komisyonu tarafından kabul edilmeyecektir.

6- ÖÄŸrenciler Staj BaÅŸvuru Kabul ve SözleÅŸme Formudan 3 adet düzenleyecekler (Åžahsen baÅŸvuru yapanlar 3 adet e-posta yoluyla gönderenler 1 adet) ve bu formu staj yapacakları iÅŸ yerine onaylattıktan sonra gerekli onaylar için e-posta yolu ile yukarıda belirtilen öÄŸretim elemanlarının e-posta adreslerine göndereceklerdir. Onaylanan evrak öÄŸrenciye e-posta yolu ile geri gönderilecek ve öÄŸrenci bu evrakı çıktı alıp staj yapacağı iÅŸ yerine götürecektir. Staj yapacağı iÅŸ yerine götürmüÅŸ olduÄŸu Staj BaÅŸvuru Kabul ve SözleÅŸme Formu evrakı iÅŸ yeri tarafından onaylanıp staj bitiminde staj defteri ile birlikte öÄŸrenciye teslim edilecektir. ÖÄŸrenci de bu belgeyi staj komisyon baÅŸkanına (bölüm baÅŸkanı) teslim etmelidir. Teslim etmediÄŸi takdirde staj kabulü yapılmayacaktır.

7- ÖÄŸrenci stajının bitiminde  Staj BaÅŸvuru Kabul ve SözleÅŸme Formunun bir kopyasını da iÅŸ yerine teslim edecektir.

8- Belirtilen staj yılında staj kaydını yaptırmayan öÄŸrencilerin staj evrakları iÅŸleme alınmayacaktır.

9- ÖÄŸrenci staj evraklarını doldururken evraklarda silinti, kazıntı, karalama yapmadan eksiksiz dolduracaktır. Silinti, kazıntı, karalama olan evraklar kabul edilmeyecektir.

10- ÖÄŸrenci özellikle daha önceden Bölüm BaÅŸkanı ve Meslek Yüksekokulu Yönetimince onaylanan staj evraklarında herhangi bir silinti, kazıntı, karalama ve herhangi deÄŸiÅŸiklik yapamaz. Silinti, kazıntı, karalama ve deÄŸiÅŸiklik yapan öÄŸrencilerin evrakları staj deÄŸerlendirmesine kabul edilmeyecektir.

09.05.2024 Görüntülenme Sayısı: 3723